Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαμαρτυρία για τη διέλευση τροχοφόρων στην παραλία Καστελοκάμπου

Διαμαρτυρία για τη διέλευση τροχοφόρων σ...

Εγείρονται θέματα ασφαλείας

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας είχαμε από κατοίκους στον Καστελόκαμπο αναφορικά με την πυκνή κυκλοφορία τροχοφόρων στην παραλία, που είναι πολυσύχναστη τη θερινή περίοδο.

Αναλυτικά:

"Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΚΑΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΑ ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ -ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δυστυχώς εξαντλείται μετά από ένα μήνα και η τελευταία ημέρα και λήγει στης 15-6-2022, η οφειλή και η υπόσχεση τιμής που έδωσε ο Δήμος Πατρέων στης 18-5-2022, μέσω του εκπροσώπου του  διευθυντή έργων υποδομής κύριο  Σπηλιωτόπουλος Γεώργιος στην σύσκεψη που έγινε μεταξύ των ενδιαφερόμενων αρχών,  και των εκπροσώπων αξιωματικών, της Αστυνομίας  κου. Ροζάκου Ευάγγελο και του Λιμενικού,  κου Ρόζη Γεώργιο  και κυρίως στους κινδυνεύοντες και καταγγέλλοντες εκπροσώπους των λουομένων  της παραλίας Καστελλοκάμπου και του Προέδρου του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» κου. Μαλλιά Θεόδωρο και αφορούσε την απαγόρευση διέλευσης και παρκινγκ οχημάτων στην παραλία του Καστελλοκάμπου.

Η υπόσχεση του υπευθύνου του Δήμου και η συνηγορία των εκπροσώπων των αρχών, κοινοποιήθηκε και εγγράφως και συνίστατο στην άμεση τοποθέτηση  κιγκλιδωμάτων όπως υπήρχαν παλιότερα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφ.347-10/5/2006,  και κρυφίως και παρανόμως ξηλώθηκαν αργότερα και έχουν ως  σκοπό την απαγόρευση της διέλευσης και παρκινγκ αυτοκινήτων μέσα στην παραλία του Κατελλοκάμπου προς αποφυγή κινδύνου και των ατυχημάτων  εις βάρος της ασφάλειας των λουομένων και των παιδιών.

Για το ιστορικό της υπόθεσης μετά από έντονες εκ’ νέου καταγγελίες των λουομένων και κατοίκων του Καστελλοκάμπου προς την κτηματική Υπηρεσία και προς κάθε αρμόδιο φορέα(Δήμο-Αστυνομία-Λιμενικό), η Κτηματική κοινοποίησε πριν πέντε περίπου μήνες Αρ.Πρωτ.: 99961 ΑΠΑ 2022 Ημ/νία: 31/01/2022, έγγραφη εντολή στις παραπάνω αρχές αναφέροντας επί λέξη: «Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε ενέργειες για την οριστική λύση του προβλήματος σχετικά με την διέλευση τροχοφόρων εντός του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού. Σημειώνουμε ότι στον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού απαγορεύεται η στάθμευση και η διέλευση των τροχοφόρων. Παρακαλούμε όπως οι ενέργειες σας είναι άμεσες προς αποφυγή οποιουδήποτε κινδύνου από την διέλευση των τροχοφόρων. Το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμενικό Τμήμα Ρίου που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για τις ενέργειες τους, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος σχετικά με την μη διέλευση και στάθμευση των τροχοφόρων».

Ως κόρη οφθαλμού μέρα με την μέρα που η καλοκαιρινή σαιζόν κορυφώνεται  αγωνιούν οι κάτοικοι Καστελλοκάμπου και οι λουόμενοι της παραλίας της για την ασφάλεια των παιδιών τους που παίζουν αμέριμνα στην παραλία, ενώ ανάμεσα τους διέρχονται παράνομα και ανεξέλεγκτα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα κάθε στιγμή να επαφίεται στην τύχη  το συμβάν ατυχημάτων,  όμοια με αυτά που συνέβησαν πέρσι.

Δεν αρκεί η προσφάτως τοποθέτηση της πινακίδας που αποτελεί συγχρόνως μια ειρωνική υπενθύμιση για τους λουόμενους, αναγράφοντας «ΚΟΛΥΜΠΑΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ενώ ανάμεσα στους λουόμενους και στα παιδιά που παίζουν ανέμελα, κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα τα αυτοκίνητα σύμφωνα με τα γούστα του κάθε οδηγού.

Ευελπιστούμε πως ο Δήμος θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία του για θέματα των πολιτών του και ιδιαίτερα που αφορά την ασφάλεια τους θα υλοποιήσει την υποχρέωση και υποσχεσή του και θα μπορούν οι λουόμενοι και τα παιδιά χωρίς κίνδυνο να χαίρονται το δικαίωμα της προστασίας και αναψυχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε κάθε νόμιμο μέσον για την προστασία της ασφαλειά μας.

Με τιμή, Εκ’ μέρους των κατοίκων και των λουομένων, Θόδωρος Μαλλιάς, Πρόεδρος του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς»

* Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις