Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Νέο τοπίο στην πόλη – Εκκίνηση για τον ποδηλατόδρομο στον Αγ. Ιωάννη Ρηγανά

Αγρίνιο: Νέο τοπίο στην πόλη – Εκκίνηση ...

Σε εξέλιξη οι εργασίες

Ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρηγανά οι εργασίες για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου, που έχει προϋπολογισμό 6,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, καθώς είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου.
Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση του συνόλου των ζωνών απαλλοτρίωσης των αρδευτικών διωρύγων, συνολικού μήκους 6.075 μέτρων συγκεκριμένα.

Στο έργο περιλαμβάνεται εκτός από την κατασκευή του ποδηλατόδρομου, η κατασκευή πεζόδρομου, όπως επίσης και η αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων δικτύων της περιοχής, ενώ εκτός της φύτευσης δένδρων, λουλουδιών και θάμνων, που θα γίνει στο τελικό στάδιο των εργασιών, προβλέπεται και η δημιουργία δικτύου για ηλεκτροφωτισμό.

Το μήκος του ποδηλατόδρομου, όπως προαναφέραμε, θα είναι 6 χλμ και το πλάτος του μαζί με το πεζόδρομο θα είναι 4 μέτρα. Το έργο χωρίζεται σε δύο κλάδους και παράλληλα με τον ποδηλατοδρόμο προβλέπεται να κατασκευαστεί και πεζόδρομος.

Ο πρώτος κλάδος ξεκινάει από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας – εργατικών κατοικιών, συνεχίζει μπροστά από τις «Ελπίδες» και το γήπεδο «Καραπαππά» και καταλήγει δυτικά της πόλης. Ο έτερος κλάδος είναι προς το ξωκλήσι του Αγ. Ιωάννη του Ρηγανά, σχεδόν φτάνει στην Ερμίτσα και καταλήγει στα νότια της πόλης. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης μιλώντας στη «Συνείδηση» για το έργο τόνισε: «Η στόχευση είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων παντού και σ’ αυτό συντελεί και η ύπαρξη των ηλεκτρικών ποδηλάτων στον αστικό ιστό. Είμαστε ήδη σε επαφές με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να συσταθεί μια ομάδα εργασίας, για να μελετήσει την επέκταση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων.

Επιθυμούμε όπου είναι δυνατόν, διότι οι προδιαγραφές για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου είναι ιδιαίτερα σκληρές, να επεκτείνουμε το δίκτυο αυτό σε όλο το φάσμα του Δήμου Αγρινίου.

Ο κόσμος περπατάει, η περιοχή αναπτύσσεται και επιπλέον οι δρόμοι εκεί είναι στενοί και τα δίκτυα πεπαλαιωμένα. Συνεπώς, με τις παρεμβάσεις αυτές θα αναπτυχθεί και θα αναδειχθεί η περιοχή και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να απολαμβάνει τον περίπατό του και τη βόλτα του με το ποδήλατο με ασφάλεια.

Επόμενος στόχος είναι ο ποδηλατόδρομος να επεκταθεί στην ίδια περιοχή προς το Πανεπιστήμιο, νοτιοανατολικά της πόλης, καθώς είναι ευκολότερο να αναπτύξεις τέτοιο δίκτυο σε περιοχές που δεν έχουν υψηλή δόμηση και διαθέτουν μεγάλους δρόμους.

Στο κέντρο είναι δύσκολο να υπάρξει ποδηλατόδρομος, λόγω της στενότητας των δρόμων και λόγω των ιδιαίτερα αυστηρών προδιαγραφών, που απαιτούνται για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου. Στόχος είναι να μειωθεί η χρήση του αυτοκινήτου και να εντάξουμε ενεργά στη ζωή μας το περπάτημα, το ποδήλατο και την ηλεκτροκίνηση».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις