Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιταλία: 100χρονη ανανέωσε την άδεια οδήγησης για άλλα δύο χρόνια

Corriere Del Veneto

Corriere Del Veneto

Παραδέχθηκε ότι η όρασή της είναι τόσο καλή που μπορεί να διαβάζει την εφημερίδα χωρίς την βοήθεια γυαλιών

Η Ιταλίδα Καντίντα Ουντέρτσο από την Βιτσέντζα, ανανέωσε την άδεια οδήγησης και έγινε η τρίτη αιωνόβια γυναίκα στην χώρα που κρίθηκε κατάλληλη να οδηγήσει.

«Αυτή η ανανέωση με κάνει ευτυχισμένη και πιο αυτόνομη», δήλωσε ίδια στην Corriere della Sera λέγοντας ότι τώρα δεν θα πιέζει το γιο της να την μεταφέρει. «Είμαι τυχερή που έφτασα στα 100. Κα για μένα είναι έκπληξη που είμαι τόσο υγιής. Δεν παίρνω φάρμακα, μόνο το “περίεργο” υπνωτικό χάπι πού και πού».

Παραδέχθηκε ότι η όρασή της είναι τόσο καλή που μπορεί να διαβάζει την εφημερίδα χωρίς την βοήθεια γυαλιών.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Ιταλία έχει από τους υψηλότερους αιωνόβιους πληθυσμούς της Ευρώπης -με αυξητική τάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας τον Μάιο, ζούσαν 20.456 αιωνόβιοι, από 14.456 που ήταν το 2019. Οι άδειες οδήγησης για τους άνω των 80 ετών ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια, ενώ οι οδηγοί πρέπει να προσκομίζουν ιατρικά πιστοποιητικά για να διασφαλίσουν ότι είναι σωματικά και πνευματικά υγιείς.

 Η Ουντέρτσο δήλωσε ότι το μόνο που λυπάται στη ζωή της ήταν ότι έχασε τον σύζυγό της σχετικά νέα. «Αποφάσισα ότι το να μείνω ζωντανή σήμαινε πως θα ήταν χρήσιμο να απολαμβάνω τη ζωή όσο περισσότερο μπορώ. Άρχισα να περπατώ με φίλους και αυτό με βοήθησε να διαχειριστώ τη θλίψη μου. Αφού βγήκα στη σύνταξη, το έκανα πιο οργανωμένα και έκτοτε δεν έχω χάσει ούτε μια εξόρμηση. Κάθε Κυριακή στις 6 το πρωί είμαι εκεί, έτοιμη...».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις