Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Υφυπουργός Πολιτσιμού Ν. Γιατρομανωλάκης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τους χώρους των Παλαιών Σφαγείων

Ο Υφυπουργός Πολιτσιμού Ν. Γιατρομανωλάκ...

Ο κ. Γιατρομανωλάκης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη επισκέφθηκε τα Παλαιά Σφαγεία όπου & συναντήθηκαν με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Ήρα Κουρή

Τον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων και την έδρα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, στην Ακτή Δυμαίων επισκέφτηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 ο υφυπουργός Πολιτισμού - για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού – Νίκος Γιατρομανωλάκης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Εκεί συναντήθηκαν με την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ κα Ήρα Κουρή.

Σε ιδιαίτερα γόνιμο κλίμα έγινε διεξοδική συζήτηση και ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την λειτουργία των Παλαιών Σφαγείων και της ΚΕΔΗΠ. Ο Δήμαρχος Πατρέων και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ξενάγησαν τον κ. Γιατρομανωλάκη σε όλες τις αίθουσες του πολυδύναμου πολιτιστικού χώρου των Παλαιών Σφαγείων που εστιάζει στη Δημιουργική Βιομηχανία με  κέντρο αναφοράς το Πατρινό Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη με έντονα δημιουργικό, ψηφιακό, οπτικοακουστικό  και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε την κεντρική αίθουσα για το Καρναβάλι, την αίθουσα για τον Καραγκιόζη, την αίθουσα δημιουργικού εργαστηρίου για παιδιά και νέους, την αίθουσα εργαστηρίου 3D Printing, την αίθουσα εργαστηρίου επεξεργασίας ήχου, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (καλλιτεχνικών δράσεων), την αίθουσα εργαστηρίου δημιουργικής βιομηχανίας αλλά και τους υπαίθριους χώρους.  

Στην ενημέρωση υπογραμμίστηκε η υλοποίηση της πρώτης φάσης της εκπαιδευτικής πολιτικής που αφορά στη διεξαγωγή δημιουργικών εργαστηρίων στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας αλλά και σε ειδικές ομάδες κοινού, διαφορετικών δεξιοτήτων, κατηγοριών ( ενήλικες, οικογένειες, εκπαιδευτικοί, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. ιδρύματα, ειδικά σχολεία κ.α.). Τονίστηκαν το αυξημένο ενδιαφέρον και η σημαντική προσέλευση των 5000 μαθητών από 81 σχολεία που παρά τις δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού έχουν έως σήμερα συμμετάσχει στα εργαστήρια.

Ο Υφυπουργός Πολιτσιμού εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τους χώρους αναφέροντας ότι η λειτουργία του πολυχώρου είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού σε πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας ακόμα κι αν υπάρχει προσωπικό δεν υπάρχουν ανάλογοι χώροι. Κατά την εκτενή συζήτηση δόθηκε βάρος στη διερεύνηση τρόπων με την συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού ώστε να λειτουργήσουν οι χώροι του πολυδύναμου κέντρου, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διερεύνηση προγραμμάτων χρηματοδότησης για πλήρη λειτουργία όλων των εργαστηρίων. Επίσης διατυπώθηκε η άποψη πως η μελλοντική λειτουργία του κεντρικού χώρου για το Καρναβάλι όσο και των υπόλοιπων θα έχει μεγάλη εμβέλεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις