Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί οι έμποροι ακούστηκαν χθες μέχρι την... πλατεία;

Πάτρα: Γιατί οι έμποροι ακούστηκαν χθες ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τα παρατράγουδα της Γενικής Συνέλευσης

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έκαναν τους εμπόρους να ακουστούν μέχρι την …πλατεία τη Δευτέρα το βράδυ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου. Ο λόγος; Η κουβέντα για τα μη ταμειακώς εντάξει μέλη του που ξέφυγε γρήγορα από τους χαμηλούς τόνους.  Αρκετοί είναι οι έμποροι που έχουν εκκρεμότητες οικονομικές από προηγούμενα έτη και όπως λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Γιώργος Βαγενάς, για να έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό, θα πρέπει να τις πληρώσουν, γεγονός όμως που κάποιοι έμποροι δεν το γνώριζαν και είχαν καθησυχαστεί ότι θα πληρώσουν και πάλι  τα 10 ευρώ που είχαν πληρώσει στις προηγούμενες εκλογές.

Ο κ. Βαγενάς, εξηγεί τι συνέβη κατά την συνέλευση και πως τελικά πάρθηκε η απόφαση, να μπουν σε ρύθμιση τα χρέη προηγούμενων ετών έτσι ώστε  να μπορέσουν τώρα να ψηφίσουν με την καταβολή 10 ευρώ:  «Υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες ότι έπρεπε να παρακάμψω το καταστατικό και να αποφασίσω μόνος μου για κάτι που αν το έκανα θα ήταν παράνομο. Το καταστατικό λέει ότι όσοι χρωστούν, θα πρέπει να πληρώσουν τις συνδρομές για να είναι εντάξει και να έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν. Έτσι, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση έπρεπε να βρεθεί μια χρυσή τομή αλλά με φωνές και διαμαρτυρίες δεν γινόταν. Κάλεσα λοιπόν πριν ξεκινήσει η συνέλευση  τους τρεις πρώην προέδρους που ήταν παρόντες και τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατέβουν στις εκλογές ώστε να βρεθεί μια φόρμα, να την αποδεχτούν όλοι και να δεσμευτούν όλοι για αυτή. Έτσι και έγινε. Ορίστηκε ένα 10ευρω για να μπορεί να ψηφίσει ο καθένας και μια ρύθμιση των χρεών του προς τον σύλλογο σε βάθος χρόνου».

Για το χθεσινό συμβάν, μίλησε στο thebest.gr και ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος: Πέρασε η πρόταση της πλειοψηφίας των παρατάξεων, να πάμε σε εκλογές πληρώνοντας 10 ευρώ όλοι προκειμένου να έχουμε δικαίωμα ψήφου. Μια πρόταση η οποία είναι σύννομη, η γενική συνέλευση πήρε την απόφαση. Επίσης, αποφασίστηκε ότι όποιοι έχουν κάποια παλιά χρέη προς τον σύλλογο θα τα ρυθμίσουν σε μετέπειτα χρόνο. Ούτως ή άλλως, το προηγούμενο διάστημα τα  καταστήματα  λόγω πανδημίας ήταν κλειστά ή υπολειτουργούσαν, να βγαίναμε να ζητήσουμε χρήματα που με το ζόρι όλοι ψάχναμε τα 10 ευρώ και τα 20 ευρώ;. Θεωρώ ότι η απόφαση που πάρθηκε χθες ήταν σωστή και γι’ αυτό και υπερψηφίστηκε τελικά. Οι αντιδράσεις ήρθαν γιατί η πλειονότητα της τωρινής διοίκησης δεν δέχονταν την πρόταση για τα 10 ευρώ»  

Οι καταθέσεις των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς εκλογές, ξεκινούν αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή στις 10 το βράδυ, ενώ σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εμπόρων που θα κληθούν να ψηφίσουν, ο κ. Βαγενάς, είπε ότι η κατάσταση με τα ονόματα θα διαμορφωθεί αφού πρώτα γίνει εκκαθάριση του μητρώου με διαγραφές και περάσουν και οι νέες εγγραφές. Οι διαγραφές αφορούν εμπόρους που έχουν κλείσει την επιχείρηση, έχουν φύγει από τη ζωή ή έχουν θελήσει μόνοι τους να αποχωρήσουν από τον σύλλογο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις