Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναγνωστοπούλου: "Αλλαγή πολιτικής υποτροφιών αριστείας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο"

Αναγνωστοπούλου: "Αλλαγή πολιτικής ...

Η αναφορά

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την επιστολή  διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΕΑΠ με θέμα: Αλλαγή πολιτικής υποτροφιών αριστείας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας, το ΕΑΠ, αλλάζοντας τα προηγούμενα δεδομένα υποτροφιών αριστείας, αύξησε τον βαθμό βάσης για το δικαίωμα στη χορήγηση υποτροφίας των φοιτητών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), με αποτέλεσμα να αποκλείσει έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών, οι οποίοι πρότερα θα ήταν δικαιούχοι της υποτροφίας αυτής. Επιπροσθέτως, η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση προς το τέλος του εαρινού εξαμήνου, έχοντας αναδρομική ισχύ για όλο το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Δεδομένου ότι για να λάβει κανείς την υποτροφία αυτή απαιτείται, σύμφωνα με τους κανόνες του εκπαιδευτικού ιδρύματος, η εγγραφή σε δύο (2) ή τρεις (3) θεματικές ενότητες (αναλόγως το τμήμα φοίτησης), ενασχόληση ισάξια εργασίας πλήρους απασχόλησης λόγω των ιδιαίτερα απαιτητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου, είναι δεδομένο ότι πολλοί δεν θα προέβαιναν σε τέτοια επιλογή, εάν είχαν ενημερωθεί για την αλλαγή στα κριτήρια χορήγησης υποτροφιών αριστείας.

Οι φοιτητές του ΕΑΠ ζητούν την αναθεώρηση των κριτήριων λήψης υποτροφίας αριστείας για αυτό το ακαδημαϊκό έτος και να αποδοθεί η υποτροφία στους δικαιούχους. Τέλος απαιτούν το ακαδημαϊκό ίδρυμα το οποίο επέλεξαν για τις σπουδές τους να σέβεται και να μην υποτιμά την αξιοπρέπεια και τον κόπο τους, και να μην προβαίνει σε τεχνικές εξαπάτησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις