Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

«Το Αίγιο μέσα από τον φακό του Θόδωρου Αγγελόπουλου»

«Το Αίγιο μέσα από τον φακό του Θόδωρου ...

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου

Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος», την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στις 6.30μ.μ. στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου «Φώτα, μοτέρ, πάμε! ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΗΔΥΦΩΝΟ».

Το βιβλίο περιλαμβάνει μαρτυρίες Αιγιωτών που παρακολούθησαν ή συμμετείχαν στις ταινίες «Θίασος» και «Μελισσοκόμος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος μέσα από αυτές τις ταινίες ανέδειξε ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης πολιτιστικής ιστορίας της πόλης του Αιγίου, το λιμάνι δηλαδή και την παραλιακή ζώνη της πόλης, που μπορεί σήμερα να σφύζει από ζωή, τότε όμως ήταν ένα σκοτεινό, ξεχασμένο σημείο. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες του Αιγίου και περιγραφή της πόλης εκείνη την εποχή καθώς και φωτογραφίες από τα σημεία που γυρίστηκαν οι σκηνές.

Στην παρουσίαση του βιβλίου Αιγιώτες που παρακολούθησαν τα γυρίσματα θα μιλήσουν για την εμπειρία τους αυτή, για τον σκηνοθέτη, για το Αίγιο της εποχής εκείνης. Θα ακουστούν μαρτυρίες και θα θυμηθούμε, μέσα από αποσπάσματα από τις ταινίες, τα σημεία της πόλης που ενέπνευσαν τον μεγάλο σκηνοθέτη να γυρίσει τα πλάνα του και που πολλά από αυτά δεν υπάρχουν πια.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture