Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιράν: Παραδοχή Χαμενεΐ για την κατάληψη ελληνικών τάνκερ – Επίσημο βίντεο ντοκουμέντο

Ιράν: Παραδοχή Χαμενεΐ για την κατάληψη ...

Η ανάρτησή του

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ παραδέχθηκε ότι το Ιράν κατάσχεσε το πετρέλαιο από τα δύο ελληνικά τάνκερ. Μάλιστα, ο θρησκευτικός ηγέτης της Τεχεράνης έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στις 27 Μαΐου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter για την επιχείρηση της βίαιης κατάληψης των δύο ελληνικών τάνκερ, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Χαμενεΐ παραδέχθηκε την πειρατεία, αναφέροντας: «Έκλεψαν το πετρέλαιο του Ιράν ανοικτά των ακτών της Ελλάδας και μετά γενναίοι Ιρανοί απάντησαν και κατάσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού».

«Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσείς, που κλέψατε το πετρέλαιό μας, ή εμείς που το πήραμε πίσω;», είναι ένα ακόμη αντιφατικό μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα δύο ελληνικά τάνκερ στις 27 Μαΐου.

Μάλιστα, ο Χαμενεΐ, στη διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την επέτειο του θανάτου του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αγιατολάχ Χομεϊνί, επέμεινε:

«Ποιος είναι ο πειρατής; Το να παίρνεις πίσω κλεμμένη περιουσία δεν αποκαλείται κλοπή».

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «πειρατεία» την ενέργεια του Ιράν. Το ένα από τα δύο ελληνικά τάνκερ, το «Prudent Warrior», παραμένει ελλιμενισμένο στο Λαράκ, ενώ σε απόσταση μικρότερης του ενός ναυτικού μιλίου, στο νησί Κεσμ, μετακινήθηκε το «Delta Poseidon».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις