Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για το νέο κλιματικό νόμο που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για το νέο κλιματικό νόμ...

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τον νέο κλιματικό νόμο που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, αναφέρονται τα εξής: Κλιματικός νόμος – «εγκληματικός» για τις επόμενες γενεές

Καθώς η κλιματική κρίση μας χτυπάει την πόρτα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την καλοδέχεται και την μετασχηματίζει σε ένα μοντέλο ανάπτυξης προς όφελος των λίγων και καλών πελατών της. Με το πρόσχημα λοιπόν της πράσινης μετάβασης, ψηφίστηκε στην Βουλή ο νέο κλιματικός νόμος, ο οποίος σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, κάθε άλλο παρά νέος είναι.

Με την ψήφο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο νέος κλιματικός νόμος είναι πια καθεστώς. Ένας νόμος με:

στόχους και μέτρα ήδη ξεπερασμένα, αφού λίγες μέρες νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την αναβάθμιση της κλιματικής της πολιτικής, με ενισχυμένους στόχους για τις ΑΠΕ και τη ενεργειακή αποδοτικότητα.
προκλητική απουσία των αρχών της κλιματικής δικαιοσύνης, της δίκαιης μετάβασης, της διασφάλισης πρόσβασης στα βασικά αγαθά, της ενεργειακής δημοκρατίας.
Πως άλλωστε να αποφευχθεί αυτό το αποτέλεσμα;

Αφού:

το νομοσχέδιο συντάχθηκε χωρίς διαβούλευση με περιβαλλοντικές οργανώσεις, κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα και φορείς της πραγματικής οικονομίας,
ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων, ως θεμέλιο της ενεργειακής δημοκρατίας, απουσιάζει εντελώς από το κείμενο,
η διαδικασία λήψης αποφάσεων, που προτείνεται, περιπλέκεται μεταξύ υποστελεχωμένων υπουργείων, οργανισμών και επιτροπών.
Τα Περιφερειακά Σχέδια Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, όπως κι αυτό της Δυτικής Ελλάδας, έχουν καθυστερήσει τρία χρόνια τη θεσμοθέτησή τους.
Με πρόσχημα λοιπόν την κλιματική ουδετερότητα, ένας καινούργιος γύρος συσσώρευσης υπερκερδών ξεκινάει με την ευλογία της κυβέρνησης. Ωστόσο, το στοίχημα παραμένει για τους νέους και τις επόμενες γενιές. Οφείλουμε όλοι να παλέψουμε για το μέλλον τους, για τη διαμόρφωση κοινωνικά δίκαιων μέτρων και πολιτικών, που να προστατεύουν το κλίμα, το περιβάλλον και τα δικαιώματα των πολιτών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις