Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Πόλεμος στην Ουκρανία Ρούλα Πισπιρίγκου Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυναμικά παρούσα και η Πάτρα στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου «Φλόγα»

Δυναμικά παρούσα και η Πάτρα στην εκλογο...

Στο Τμήμα Πάτρας επανεξελέγησαν ως εκπρόσωποι οι κυρίες Τασία Παπαϊωάννου, Αγγελική Ζαφείρη και Ράνια Σπυροπούλου

«Σαράντα χρόνια μετά, η καρδιά της Φλόγας χτυπά δυνατά σε όλη την Ελλάδα έχοντας 22 παραρτήματα που δημιούργησαν οι γονείς με τη συνδρομή εθελοντών, φίλων και των τοπικών φορέων». Με την επισήμανση αυτή, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Μαρία Τρυφωνίδη έκανε την περασμένη Κυριακή 29/5/2022 τον απολογισμό του έργου του Συλλόγου κατά τα 40 χρόνια λειτουργίας του στο πλαίσιο της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.    

Βασικός πυλώνας αυτού είναι η λειτουργία τεσσάρων ξενώνων φιλοξενίας των παιδιών που ασθενούν και των οικογενειών τους. Μισθοί επιστημονικού & παραϊατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο «Ελπίδα», ΟΤΑΚ - ΤΑΟ - ΚΕΘ - ΜΜΟ - ΑΚΘ. Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» για τον οποίο μόνο την τελευταία πενταετία διατέθηκαν 866.820 ευρώ.

Όπως ανέφερε όμως η κ. Τρυφωνίδη το σπουδαιότερο έργο της «Φλόγας» είναι η συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας και η χρηματοδότηση από τη «Φλόγα» της συμμετοχής της χώρας μας στη χάραξη και διαμόρφωση των Διεθνών Πρωτοκόλλων Θεραπείας. «Πλέον τα παιδιά μας  έχουν πρόσβαση σε προηγμένες θεραπείες και η λήψη των αποφάσεων για τη θεραπεία τους γίνεται από διεθνείς συνεργατικές ομάδες, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε στο εξωτερικό για μια δεύτερη γνώμη. Έτσι, κάθε παιδί από την στιγμή που θα μπει σε Ογκολογικό τμήμα (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο) θα δέχεται ακριβώς την ίδια φροντίδα από τους γιατρούς μας στην Ελλάδα όπως και κάθε άλλο παιδί σε κάθε προηγμένη χώρα της Ευρώπης» και εξήγησε:   

«Δηλαδή, η διάγνωση και η σταδιοποίηση της νόσου, θα συζητείται σε πραγματικό χρόνο (ταυτόχρονα) με  τις άλλες ανάλογες ιατρικές ομάδες διεθνώς.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις του κάθε παιδιού θα ταξιδεύουν στο κορυφαίο για την περίπτωση του κέντρο της Ευρώπης και η θεραπεία που θα δοθεί σε κάθε παιδί θα αποτελεί κοινή απόφαση των γιατρών μας & των κορυφαίων επιστημόνων της Ευρώπης. Επιπλέον μέσω της συμμετοχής αυτής, θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε φάρμακα που μέχρι τώρα είτε δεν είναι διαθέσιμα στη χώρα μας, είτε απαιτούν τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απόκτηση τους με αποτέλεσμα το χάσιμο πολύτιμου χρόνου».

Στο ερώτημα γιατί η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας επέλεξε τη «Φλόγα» για ένα τόσο σημαντικό έργο, η πρόεδρος του Συλλόγου απήντησε:

«Γιατί έπρεπε η Φλόγα να επιδείξει μια διαχρονική & συνεχή σοβαρότητα ώστε οι γιατροί μας να εμπιστευτούν τον ''λόγο'' και τη ''φερεγγυότητα''  της  για μια τόσο σημαντική δέσμευση. Γιατί δεν προσφέρεται κανείς άλλος να το κάνει».

Από το Τμήμα της «Φλόγας» Πάτρας μετακινήθηκαν στην Αθήνα, μέλη - γονείς του Συλλόγου καθώς και εθελοντές και φίλοι που στηρίζουν το έργο της «Φλόγας».

Ανάμεσα σε αυτούς η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, η διευθύντρια παιδιατρικής ΕΣΥ και γιαυρός της «Φλόγας» στο ΠΓΝΠΠ Αφροδίτη Γκινοπούλου, η Σοφία Χριστοπούλου από την Περιφερειακή Διεύθυνση της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Αρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, η Υγειονομικός Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας με την ειδικότητα της Ψυχολόγου Ιωάννα Τσάκωνα η οποία έχει αφιερώσει τα βιβλία της στα παιδιά της «Φλόγας».

Στόχος ήταν οι φίλοι του Συλλόγου να δουν από κοντά ένα κομμάτι του έργου του που αφορά τους ξενώνες φιλοξενίας των παιδιών και των οικογενειών τους. Για την μετακίνηση της Πατρινής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα ήταν καθοριστική η διάθεση δωρεάν πούλμαν από τον φίλο και εθελοντή της «Φλόγας», Παναγιώτη Αθανασόπουλο.  

*Σε ότι αφορά στην εκλογική διαδικασία κεντρικά επανεξελέγη πρόεδρος η κ. Μαρία Τρυφωνίδη και στο Τμήμα Πάτρας επανεξελέγησαν ως εκπρόσωποι οι κυρίες: Τασία Παπαϊωάννου, Αγγελική Ζαφείρη και Ράνια Σπυροπούλου.  

*Στη βασική φωτ. διακρίνονται η πρόεδρος της «Φλόγας» Μαρία Τρυφωνίδη πλαισιωμένη από τις: Βίβιαν Σαμούρη, Αφροδίτη Γκινοπούλου, Σοφία Χριστοπούλου, Αρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου, Ευαγγελία Χαροκόπου, Βίκυ Στράτη, Ανδριάνα Λεωνιδοπούλου και Χαρά Λεωνιδοπούλου.       

Στη φωτ. η Πατρινή αντιπροσωπεία έξω από...

Στη φωτ. η Πατρινή αντιπροσωπεία έξω από τους ξενώνες της «Φλόγας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις