Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φλόγα Πάτρας: Η 15η Φεβρουαρίου, μια μέρα για να τιμηθεί η γενναιότητα των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο

Φλόγα Πάτρας: Η 15η Φεβρουαρίου, μια μέρ...

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά

Η 15η Φεβρουαρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας & όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Παράρτημα Ν. Αχαΐας, είναι μια μέρα αγάπης για να τιμήσουμε τη γενναιότητα και το κουράγιο των παιδιών που αντιμετωπίζουν τώρα τον καρκίνο, των παιδιών που έχουν αποθεραπευθεί και των παιδιών που δεν είναι πια κοντά μας.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Δεν είναι μία νόσος αλλά δεκάδες διαφορετικές μορφές. Διαφέρει από τον καρκίνο των ενηλίκων και γι’ αυτό απαιτεί εξειδικευμένη θεραπεία και αντιμετώπιση. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι η 1η αιτία θανάτου στα παιδιά, μετά τα ατυχήματα.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη! Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.  

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας  σε αριθμούς

•             Στις χώρες υψηλού εισοδήματος τo 80% των παιδιών με καρκίνο επιβιώνουν ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις χώρες χαμηλού εισοδήματος είναι μόλις 20%

•             Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη! Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά.

•             20 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο κάθε μέρα στην Ευρώπη.

•             15.000 παιδιά και 20.000 έφηβοι 15-24 χρονών νοσούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη

•             300.000-500.000 ενήλικες στην Ευρώπη έχουν νοσήσει από καρκίνο στην παιδική τους ηλικία και έχουν ιαθεί.

•             Τα 2/3 όσων έχουν ιαθεί αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τις βαριές θεραπείες που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

•             1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20 του χρόνια.

Το δέντρο της ζωής Όπως κάθε χρόνο, η Φλόγα συμμετέχει στις δράσεις ευαισθητοποίησης που οργανώνουν από κοινού η Childhood Cancer International (CCI), ο Διεθνής Φορέας των Συλλόγων Γονέων και Ασθενών, και η Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOP). Στη φετινή επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, τιμούμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, και τον θετικό αντίκτυπο που έχουν στη ζωή των παιδιών και των εφήβων με καρκίνο μέσα από το Δέντρο της Zωής. Χρησιμοποιούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο ανάπτυξης και ανανέωσης, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα:

Μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερη επιβίωση για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας #cureall #throughyourhands

Ας αφήσουμε όλοι το δικό μας αποτύπωμα και μήνυμα ελπίδας στο ηλεκτρονικό Δέντρο της Ζωής στο https://iccd.care/ .

Go Gold! Η χρυσή κορδέλα δεν έχει επιλεγεί τυχαία. Συμβολίζει πόσο πολύτιμα είναι τα παιδιά και πόσο δυνατά και ανθεκτικά βγαίνουν από αυτή τη δύσκολη διαδικασία. Αντιπροσωπεύει όλες τις δεκάδες μορφές καρκίνου της παιδικής ηλικίας, γιατί ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι μία νόσος. Η συχνότερη μορφή είναι η λευχαιμία.

Λίγα λόγια για τη Φλόγα

Είμαστε γονείς παιδιών που έτυχε να νοσήσουν από καρκίνο. Γι’ αυτό γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειές τους, όπως επίσης και τις ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία.

Η αγωνία μας να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και η ανάγκη μας για πρόσβαση σε θεραπείες αντίστοιχες με αυτές στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οδήγησε στην ίδρυση και τη συνέχιση του έργου της  Φλόγας για 40 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα, εκπροσωπούμε χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και έχουμε καθιερωθεί σαν βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Απόλυτη προτεραιότητά μας να αξιοποιήσουμε τα όπλα που θέτει στη διάθεσή μας η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας, και να πετύχουμε ίαση σε περισσότερα παιδιά!

Συνεχίζουμε να ελπίζουμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, συνεχίζουμε να νικάμε!

             Ενισχύστε το έργο μας.

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, με:

             Κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας:  https://www.floga.org.gr/thelw-na-boh8hsw/kanw-dwrea/

             Αγορές από το e-shop της Φλόγας https://eshop.floga.org.gr/                                      

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις