Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γομοστό Αχαΐας: Βγαίνουν στον δρόμο οι κάτοικοι και "κόβουν" στα δύο την Πάτρών Πύργου - "Είμαστε αποκλεισμένοι από την Εθνική οδό"

Γομοστό Αχαΐας: Βγαίνουν στον δρόμο οι κ...
Αντιγόνη Γεωργοπούλου

Συμβολικός αποκλεισμός της Πατρών Πύργου με αφορμή τη νέα διαγράμμιση

Σε κινητοποίηση αποκλείοντας συμβολικά την Πατρών - Πύργου την Τετάρτη το απόγευμα προχωρούν οι κάτοικοι του Γομοστού και όχι μόνο, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί με την νέα διαγράμμιση της εθνικής οδού.

Σκοπός τους είναι να αναδείξουν τα προβλήματα που προκαλούν τα έργα σήμανσης στην Εθνική οδό Πατρών-Πύργου. Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γομοστού, Ανδρέας Νιφόρας ανέφερε στο thebest.gr χαρακτηριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από αυτό το έργο.

"Δυστυχώς είμαστε σχεδόν πέντε χωριά που έχουμε αποκλειστεί από την εθνική οδό, με τη νέα διαγράμμιση και τις κορύνες που έχουν τοποθετηθεί.
Οι κάτοικοι του Γομοστού για να πάνε πλέον στο διπλανό χωριό τα Καραίικα θα πρέπει να φτάσουν στην Κάτω Αχαΐα και να κάνουν παράνομη αναστροφή. Το ίδιο συμβαίνει και όταν θέλουν να πάνε στην Πάτρα. Θα πρέπει να φτάσουν στα Σαγέικα.

Επίσης οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του χωριού μας έχουν αποκοπεί από τα χωράφια τους και την δουλειά τους και θα πρέπει να κάνουν καθημερινά πολλές  φορές επιπλέον χιλιόμετρα για να φτάσουν σε αυτά. Ακόμα τώρα το καλοκαίρι τα ορεινά χωριά της περιοχής έχουν αποκλειστεί από τη θάλασσα και για να φτάσουν σε αυτή οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν επιπλέον χιλιόμετρα. Καταλαβαίνουμε πως όλες αυτές οι επιπλέον μετακινήσεις και με την αύξηση της βενζίνης είναι ασύμφορες.

Το έργο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη μετακίνηση των κατοίκων των συνοικισμών με εξαναγκασμό σε επιπλέον μετακινήσεις και περισσότερους κινδύνους" υποστηρίζει ο κ. Νιφόρας.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που έχει προκύψει είναι η μετακίνηση των μαθητών προς τη στάση του λεωφορείου. "Πριν υπήρχαν πολλές στάσεις τώρα με το έργο αυτό υπάρχει μια στάση και τα παιδιά για να πάρουν το λεωφορείο περπατούν επάνω στην εθνική οδό" αναφέρει.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Γομοστού ο δρόμος τώρα με την νέα διαγράμμιση και τις κορύνες που έχουν τοποθετηθεί έχει στενέψει. "Τρακτέρ τα οποία κουβαλούν άχυρά ή μεγάλα φορτηγά δεν χωρούν καλά. Τι θα συμβεί όταν ένα ασθενοφόρο ή κάποιο πυροσβεστικό όχημα βρεθεί πίσω από ένα τρακτέρ και από την ουρά των οχημάτων που θα έχει δημιουργηθεί;"

"Ζητάμε μια σωστή και ασφαλής διαρρύθμιση και όχι τον αποκλεισμό μας από την εθνική οδό. Η συγκεκριμένη διαγράμμιση είναι αδιανόητη και δεν βοηθά κανέναν. Δεν είμαστε ειδικοί και δεν μπορούμε να πάρουμε θέση αλλά μπορούμε να ζητάμε τα αυτονόητα... Να παραμείνει ανοιχτός ο κεντρικός κόμβος του Γομοστού και να τοποθετηθεί φανάρι" υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γομοστού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις