Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Big Brother στην Κίνα λόγω έξαρσης κορωνοϊού: Ζητούν στους κατοίκους του Πεκίνου να παρακολουθεί ο ένας τον άλλον

Big Brother στην Κίνα λόγω έξαρσης κορων...

Καλύτερη η κατάσταση στη Σαγκάη

Με πρόσχημα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κορονοϊού, το Πεκίνο έχει επιβάλλει αδιανόητα μέτρα στους πολίτες. Στοχεύοντας στη μηδενική μετάδοση του κορονοϊού εντός της κοινότητας, το Πεκίνο επιβάλλει κυρώσεις σε χώρους εργασίας που παραβιάζουν τους κανόνες ή παρακάμπτουν τους περιορισμούς, καλώντας τους κατοίκους να… παρακολουθούν τις μετακινήσεις των ιδίων και των συμπολιτών τους!

Από το τέλος Απριλίου, η πόλη της Κίνας με τους 22 εκατ. κατοίκους, έχει βρεθεί αντιμέτωπη με δεκάδες νέα κρούσματα ανά ημέρα. Και ενώ αυτά καταγράφονται κυρίως σε περιοχές καραντίνας, κάποια έχουν εντοπιστεί στην κοινότητα, αποτυπώνοντας την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον.

Η πρωτεύουσα της Κίνας κατέγραψε 51 νέα κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης κατά το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων στο Πεκίνο, Λιου Σιαοφένγκ. Η πόλη μετρά συνολικά 1.642 μολύνσεις COVID από τις 22 Απριλίου, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Καλύτερη η κατάσταση στη Σαγκάη
Η Σανγκάη, που έχει θέσει ως στόχο την 1η Ιουνίου για έξοδο από το lockdown, αίρει σταδιακά τους περιορισμούς για την COVID-19 και επιτρέπει ολοένα και σε περισσότερους από τα 25 εκατ. των κατοίκων της να κυκλοφορήσουν έξω.

Σήμερα, Τετάρτη, η Σανγκάη έκλεισε το νοσοκομείο εκστρατείας που είχε στηθεί σε βασικό εκθεσιακό κέντρο της πόλης και στο οποίο νοσηλεύθηκαν 25.000 ασθενείς από το τέλος Μαρτίου.

Ωστόσο, τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και επιχειρήσεις παραμένουν κλειστά και συνεχίζει να ισχύει το καθεστώς της τηλεργασίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις