Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με Χαβιέ Μπαρδέμ η έναρξη του 6ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας - FeCHA

Με Χαβιέ Μπαρδέμ η έναρξη του 6ου Φεστιβ...

Θα διαρκέσει από 2 έως 10 Ιουνίου 2022 - Όσο για την ταινία λήξης θα είναι ένα φιλμ του 2021 με την Πενέλοπε Κρουθ και τον Αντόνιο Μπαντέρας

Έντεκα (11) ταινίες μυθοπλασίας, αφιέρωμα στα βραβεία Goya 2022 με 6 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους, 2 ταινίες ντοκιμαντέρ με το βλέμμα στο περιβάλλον κι ένα αφιέρωμα στον Μεξικανό σκηνοθέτη Αρτούρο Ριπστέιν συνθέτουν το «γαϊτανάκι» της αγαπημένης κινηματογραφικής γιορτής του Ισπανόφωνου σινεμά που έχουν αγκαλιάσει οι κάτοικοι της Αθήνας και όχι μόνο.

Το 6ο Φεστιβάλ - FeCHA θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου 2022 με την ταινία «Το Τέλειο Αφεντικό», μεγάλο νικητή των φετινών βραβείων Goya με τον γοητευτικό Χαβιέρ Μπαρδέμ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία κέρδισε 6 βραβεία Goya – Γκόγια μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Ανδρικής Ερμηνείας, ενώ έγραψε ιστορία στον ισπανικό θεσμό με 20 συνολικά υποψηφιότητες. Φινάλε στο φετινό πρόγραμμα θα κάνει η ταινία «Επίσημη Συμμετοχή» με την σταρ Πενέλοπε Κρουθ και τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Ειδικός καλεσμένος του Φεστιβάλ, για φέτος, είναι ο βραβευμένος σκηνοθέτης Όσκαρ Αϊμπάρ, ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό την νέα του ταινία, «Ο Αντικαταστάτης», μια ιστορία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα που δίνει το δικό της μήνυμα για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η παρουσία του σκηνοθέτη γίνεται με την υποστήριξη του Acción Cultural Española (AC/E).

Μια μουσικοχορευτική, δραματική ταινία από το Μεξικό, «Ο Βασιλιάς Όλου του Κόσμου», από τον βραβευμένο στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών και Βερολίνου σκηνοθέτη, Κάρλος Σάουρα, η πρεμιέρα της ταινίας «Η Λήθη που θα Γίνουμε», μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του συγκλονιστικού μυθιστορήματος του Κολομβιανού συγγραφέα Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, αλλά και οι αγώνες κατά της δικτατορίας σε Ουρουγουάη και Ελ Σαλβαδόρ στις ταινίες «Η Χρονιά της Οργής» και «Η Μεγάλη Νύχτα» αντίστοιχα, συνεχίζουν το κινηματογραφικό ταξίδι του FeCHA μέχρι την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Ειδική αναφορά στην απολαυστική μαύρη κωμωδία «Και στις Καλύτερες Οικογένειες» του Χαβιέ Φουέντες Λεόν ή αλλιώς τα «Παράσιτα από το Περού», αλλά και την ξεκαρδιστική, ισπανική κωμωδία «Με τη Μαμά ή το Μπαμπά» του Ντάνι ντε λα Ορντέν, διασκευή της ομώνυμης γαλλικής κωμωδίας του 2016.

Το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους cortoFeCHA περιλαμβάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στα βραβεία Goya 2022 με μια επιλογή 6 ταινιών μυθοπλασίας που προτάθηκαν ή κέρδισαν βραβείο Goya μικρού μήκους. Το φετινό docuFeCHA στρέφει το βλέμμα του στο περιβάλλον και τον θαλάσσιο πλούτο των ωκεανών φιλοξενώντας τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ «Ειρηνικός: Επιστροφή στον Ωκεανό» και «Ένα Ηπειρωτικό Νησί» από το Περού και το Μεξικό αντίστοιχα. Οι προβολές στο πλαίσιο των cortoFeCHA και docuFeCHA θα πραγματοποιηθούν στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση με ελεύθερη είσοδο.

To 6o Φεστιβάλ Ισπανόφωνου κινηματογράφου δηλώνει και φέτος υπερήφανο φιλοξενώντας ένα μίνι αφιέρωμα στο θρυλικό Μεξικανό σκηνοθέτη Αρτούρο Ρίπστεϊν, τον «νονό» του ανεξάρτητου Μεξικάνικου σινεμά που έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Λουί Μπουνιουέλ και Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο σκηνοθέτη θα παρουσιαστεί σε warm-up, προφεστιβαλική προβολή, την Τετάρτη 1η Ιουνίου, η ταινία «Το Κάστρο της Αγνότητας», παραγωγής 1973, που έχει χαρακτηριστεί ως ο Μεξικανός «Κυνόδοντας». Στις 15 Ιουνίου, και σε συνεργασία με το Athens Pride 2022, το κινηματογραφικό καλοκαίρι του FeCHA θα ολοκληρωθεί με την ειδική προβολή της ταινίας «Κόλαση Χωρίς Όρια», με ελεύθερη είσοδο.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter στην Κοδριγκτώνος και Πατησίων, ενώ πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα και το Instituto Mexicano de Cinematografía (IMCINE).

To 6o Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA ευχαριστεί δημοσίως θερμά την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, το Acción Cultural Española (AC/E), το Ινστιτούτο Θερβάντες, την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα, το Instituto Mexicano de Cinematografía (IMCINE), το Επίτιμο Προξενείο της Κολομβίας, την Πρεσβεία του Περού, την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα και την Πρεσβεία της Ουρουγουάης για την πολύτιμη υποστήριξη τους.

Το 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA όπως προείπαμε, θα ανοίξει την αυλαία του την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 21.30 με την προβολή του φιλμ «Το Τέλειο Αφεντικό - El  Buen Patron» του Fernando León de Aranoa (Ισπανία, 2021, 120’).

Η προβολή θα γίνει στο θερινό Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas στη Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι.

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ - Ταινία Έναρξης

Ο Blanco είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης που επιδιώκει να κερδίσει ένα διαγωνισμό «Επιχειρηματικής Αριστείας». Όλα πρέπει να είναι τέλεια! Αλλά η εικόνα της τέλειας εταιρείας καταρρέει καθώς ο Blanco πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από έκρυθμες καταστάσεις, όπως την εκδικητικότητα ενός απολυμένου υπαλλήλου, την κατάθλιψη του διευθυντή και το ξεμυάλισμα ενός φιλόδοξου ειδικευόμενου. Προκειμένου να κερδίσει το διαγωνισμό, το «τέλειο αφεντικό» εισβάλει απροκάλυπτα στις ιδιωτικές ζωές των υπαλλήλων του πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει party με μπύρα Fischer.

Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 20:50

Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ (El Sustituto) του Óscar Aibar (Ισπανία/España, 2021, 117’)

1982. Ένας νεαρός αστυνομικός που μεγάλωσε στις επικίνδυνες γειτονιές της Μαδρίτης, θα αναλάβει μια υπόθεση σε μια παραλιακή πόλη, με την ελπίδα, όχι μόνο να θεραπευτεί η κόρη του από την ασθένειά της, αλλά να βρει και ο ίδιος ηρεμία. Αλλά με το που φτάνει θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια περίεργη υπόθεση για το θάνατο του προκατόχου του. Η έρευνα του θα τον οδηγήσει σε ένα παραλιακό ξενοδοχείο, όπου μια κοινότητα πρώην Ναζιστών -οι οποίοι αναζητούνται για εγκλήματα πολέμου- κάνουν μια παραδεισένια ζωή.

Προβολή παρουσία του σκηνοθέτη.

Με την υποστήριξη του Acción Cultural Española (AC/E).

*Την Τετάρτη 8/6 στις 21:30 θα προβληθεί η ταινία «Επίσημη Συμμετοχή - Competencia Oficial» που θα είναι η  Ταινία Λήξης, των Gastón Duprat & Mariano Cohn (Ισπανία & Αργεντινή, 2021, 114’).

Ένας δισεκατομμυριούχος αποφασίζει παρορμητικά να γίνει ο παραγωγός μιας εμβληματικής ταινίας και απαιτεί να έχει τους καλύτερους συντελεστές. Καταρχάς προσλαμβάνεται η αναγνωρισμένη σκηνοθέτις Λόλα Κουέβας για να ηγηθεί του φιλόδοξου εγχειρήματος. Tο all-star cast ολοκληρώνουν δυο κορυφαίοι ηθοποιοί με μεγάλο ταλέντο και ακόμα μεγαλύτερα «εγώ»: ο καρδιοκατακτητής από το Hollywood  Φέλιξ Ριβέρο και ο ριζοσπαστικός θεατρικός πρωταγωνιστής Ιβάν Τόρες. Και οι δύο είναι θρύλοι αλλά όχι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι. Μέσα από μια σειρά εκκεντρικές δοκιμασίες που θέτει η Λόλα, οι δυο ηθοποιοί καλούνται να αντιμετωπίσουν όχι μόνο ο ένας τον άλλο, αλλά και την ίδια τους την φήμη. Ποιος θα καταφέρει να παραμείνει όταν τελικά η κάμερα θα ξεκινήσει να γράφει;

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει party με μπύρα Fischer.

Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι.

*Περισσότερα στη διεύθυνση https://www.facebook.com/events/3096962100556377

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Ο Αντικαταστάτης".

"Ο Αντικαταστάτης".

"Επίσημη Συμμετοχή".

"Επίσημη Συμμετοχή".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture