Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η φιλία με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου- Ο Πατρινός σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος στο thebest με ιστορίες και αναμνήσεις-ΦΩΤΟ

Η φιλία με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου- Ο Π...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Παρίσι και από τότε διέγραψαν μία κοινή πορεία γεμάτες αναμνήσεις

Μία δυνατή φιλία με τον σπουδαίο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου που κράτησε για 35 χρόνια έχει να θυμάται ο Πατρινός σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Παρίσι και από τότε διέγραψαν μία κοινή πορεία γεμάτες αναμνήσεις.

«Με έχει επηρεάσει πολύ η απουσία του Βαγγέλη, είναι σαν να είμαι υπνωτισμένος. Δεν συζητούσαμε ποτέ για το θάνατο, είναι κάτι που απέφευγα πάντα να συζητάω με τους φίλους μου γιατί το φοβάμαι» λέει στο thebest.gr ο Νίκος Αποστολόπουλος.

Όπως αναφέρει, «τον Βαγγέλη τον γνώρισα πριν 35 χρόνια, όταν βρισκόμουν στο Παρίσι. Ήταν τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου ως σχεδιαστής, μετά τις σπουδές μου στη Νομική. Λάτρευα τη μουσική του  όπως όλοι μας κι εκείνος αγαπούσε πολύ τις δημιουργίες μου, τα ρούχα, τα εσώρουχα.

Ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε να έχει πολύ κόσμο δίπλα του, έκανε πάρτι με πολλούς προσκεκλημένους ταυτόχρονα όμως του άρεσε να απομονώνεται και με ένα φίλο. Πολλές φορές βρισκόμασταν μόνοι μας. Θυμάμαι πάντα τις συζητήσεις μας. Αν αργούσα, θα έπαιρνε τηλέφωνο να ρωτήσει που ήμουν και γιατί αργώ. Ήταν τυπικός, ήθελε να γίνεται αυτό που λέγαμε ότι θα γίνει. Του άρεσαν πολύ τα αστεία, το χιούμορ παρά το γεγονός ότι φαινόταν πολύ εσωστρεφής. Δεν ήταν ένας απλός συνθέτης, ήταν για τη μουσική ό,τι είναι ο γλύπτης για ένα γλυπτό. Μάζευε κομμάτια μέχρι να φτάσει σε ένα θεϊκό αποτέλεσμα» λέει για τον ακριβό του φίλο.

«Θυμάμαι την περίοδο που έμενε στη σουίτα ενός ξενοδοχείου κι εγώ πήγαινα τα βράδια και συζητούσαμε. Συνδεθήκαμε πολύ, βγαίναμε έξω και πολλές φορές μαζί μας ήταν και ο Πολάνσκι. Θυμάμαι μία βραδιά μάλιστα που ο τελευταίος είχε προτείνει να παίξουμε ένα παιχνίδι που λεγόταν «δολοφόνοι και θύματα».

 Άλλες φορές καθόμασταν μαζί με τον Βαγγέλη στο στούντιο του όπου έπαιζε  μουσική, άλλες ερχόταν στο ατελιέ μου ενώ είχαμε κι ένα κοινό όνειρο, να συνθέσει τη μουσική για το άρωμα μου. Έκανε τη μουσική για την επίδειξή μου το 1991.

Θυμάμαι είχαμε πάει μαζί στο Παναθηναϊκό στάδιο για τη γιορτή διεκδίκησης των ολυμπιακών αγώνων, ήταν μαζί και η Μιμή Ντενίση με την οποία ήταν επίσης στενά συνδεδεμένος. Γελούσε πολύ με τα μοντέλα μου, τους έκανε κριτική.

Ο Βαγγέλης αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και ειδικά την Αρχαία Ελλάδα.  Υπάρχει μάλιστα και η μία φωτογραφία, τραβηγμένη στο ατελιέ μου όπου ο Βαγγέλης φοράει μία περικεφαλαία, περίφημη στη ζωή μου. Είναι παντού στην ιστορία μου, τη φοράνε τα μοντέλα μου και είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Είναι ένα υπέροχο αντίγραφο και ο Βαγγέλης τη λάτρευε, τη δανειζόταν, τη φορούσε…» λέει ο Νίκος Αποστολόπουλος και εξηγεί τι σήμαινε το «ο» στην υπογραφή του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

«Το «Ο» στην υπογραφή του ήταν από το όνομα του πατέρα του το οποίο ήταν «Οδυσσέας». Ο Βαγγέλης λάτρευε τον πατέρα του και με αυτό τον τρόπο ήθελε να τον τιμήσει» καταλήγει ο κ. Αποστολόπουλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight