Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ξεκινά την Δευτέρα 23/5 στην Ιχθυόσκαλα η ανοιχτή φιλοτέχνηση γλυπτών έργων με θέμα «1922-2022, Πρόσφυγες»

Ξεκινά την Δευτέρα 23/5 στην Ιχθυόσκαλα ...

Η διαδικασία φιλοτέχνησης των έργων θα είναι ανοιχτή και θα συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών

Στον επόμενο τόνο, η Πάτρα θα ζει και θα κινείται στους ρυθμούς του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής. Την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 οι γλύπτες ξεκινούν να φιλοτεχνούν τα έργα τους, στους μαρμάρινους όγκους που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας».

Η διαδικασία φιλοτέχνησης των έργων θα είναι ανοιχτή και θα συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών. Πιο συγκεκριμένα, τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, οι καλλιτέχνες θα δημιουργούν τα έργα τους.

Η πρόσβαση στο χώρο όπου θα γίνεται η κατασκευή των γλυπτών είναι ελεύθερη. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα οργανωμένων επισκέψεων, όπου οι γλύπτες θα ενημερώνουν για τα έργα τους και θα απαντούν σε ερωτήσεις.

Η πρώτη οργανωμένη επίσκεψη θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 11.30 π.μ.. Τον χώρο θα επισκεφθούν μαθητές από  την Ρουμανία, την Ιταλία και την Ουγγαρία, οι οποίοι είναι φιλοξενούμενοι από το Εσπερινό Γυμνάσιο Πάτρας.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής θα κλείσουν το βράδυ της Δευτέρας με το σύνολο κρουστών «Κρούσις», να ερμηνεύει στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας», μουσικά κομμάτια των Steve Reich (Music for pieces of Wood), Murad (Kazlaev Kasumkent’s Percussionists),Alain Hovhaness (Mountain in October), Carlos Chavez (Toccatta 1st, 3rd Mvts), Anthony Cirone (4/4 for Four), Michael UdowAfrican (elcome Piece) και Steve Reich( Clapping Music).

Οι ενδιαφερόμενοι για ομαδικές ξεναγήσεις μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 2610-390-935 (10.00 – 14.00) – email: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture