Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα – Όχι αφορμή για ευχετήρια αλλά για πράξεις

Τσίπρας: Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθ...

Η ανακοίνωση

Μήνυμα ότι “τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αφορμή για ευχετήρια αλλά για πράξεις”, εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπογράφει στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στο γάμο, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας.

 Σε ανάρτησή του στο στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει: “Την προηγούμενη φορά φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Την επόμενη, σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα. Σήμερα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας, ιντερφοβίας, υπογράφω στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αφορμή για ευχετήρια αλλά για πράξεις”.

 Ανακοίνωση εξέδωσε και η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: “Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Ιντερφοβίας, 17 Μαΐου 2022, γιορτάζεται από το 1990 σε όλο τον κόσμο, για να προτάξει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Στην Ελλάδα, εξακολουθούμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα…

Η ευκαιριακή-επικοινωνιακή αντιμετώπιση των ΛΟΑΤΚΙ+ προβλημάτων και η μισή επίλυσή τους από τη Νέα Δημοκρατία έχει έναν και μόνο στόχο: Να χρυσώσει το χάπι των ατόμων που βιώνουν ρατσισμό εδώ και δεκαετίες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα, την έκφραση και τα χαρακτηριστικά φύλου τους και να γίνουν μία νέα δεξαμενή ψηφοφόρων για ένα κόμμα που δείχνει να παραπαίει όσο εξαντλεί τις μεσαίες και τις κατώτερες εισοδηματικά κοινωνικές τάξεις.

Με ποια τακτική; Πετώντας μία νομοθετική ρύθμιση, ένα άρθρο, μία παράγραφο κάθε χρόνο λίγο πριν το Pride ή διαρρέοντας προθέσεις περί πολιτικού γάμου χωρίς τίποτα χειροπιαστό.

Μιλώντας στην Παγκόσμια Ημέρα για τις Οικογένειες αγνόησε πλήρως τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, τις οικογένειες με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς. Και την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, δίνοντας συμβουλές σε γονείς με ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά για να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν. Καλά κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζητάει από τους γονείς με ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν αφού οι ψηφοφόροι του κόμματός του, είναι  ικανοί να διώξουν το παιδί τους από το σπίτι, να του γυρίσουν την πλάτη.

Στην Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι η ελληνική οικογένεια καταλαβαίνει το παιδί της. Ότι η ελληνική οικογένεια με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς χρειάζεται και την κρατική στήριξη και αναγνώριση.

Η ολοκληρωμένη πρόταση νόμου που καταθέσαμε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση, με σκοπό να κατοχυρωθεί ο «Γάμος για Όλα» τα άτομα χωρίς αστερίσκους, είναι μία πρόταση-πακέτο που θα περιλαμβάνει όλες τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για βελτίωση του νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, για τη νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από ομόφυλα ζευγάρια, τη νομιμοποίηση και την ελεύθερη μετακίνηση των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο κ.ά.

Σκοπός μας είναι η φωνή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στα αστικά κέντρα και στην επαρχία να δυναμώσει τόσο ώστε κανείς να μην χρειάζεται να κρύβεται ή να κάνει διπλή ζωή. Θέλουμε οι ΛΟΑΤΚΙ+ φωνές να ακούγονται κάθε μέρα, όλο τον χρόνο”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις