Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Λεύκα (ΦΩΤΟ)

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Λεύκα (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του σεβ. Πατρών Χρυσοστόμου

Το διήμερο 9-10 Μαïου, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα, ο εορτασμός της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου, στην συνοικία της Λεύκας Πατρών, μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω της πανδημίας.

Ανήμερα το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός, η Λιτανεία της Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, κ.κ. Χρυσοστόμου. Πλήθος Ιερέων και πιστών, ανάμεσά τους  και η εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων, η αντιδήμαρχος κα Τογιοπούλου Τασία, συμμετείχαν στην λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, στον κεντρικό δρόμο της Λεύκας, συνοδευόμενη από την Μπάντα του Δήμου.

Μετά το τέλος της λιτανείας, παρατέθηκε κέρασμα στην αίθουσα του Συλλόγου, όπου ο Μητροπολίτης μας, οι Ιερείς και οι επίσημοι, ενημερώθηκαν για τις δράσεις του συλλόγου «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΣ ΠΑΤΡΩΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”».

Ο Μητροπολίτης, ο οποίος πάντοτε είναι αρωγός στα θέματα νεότητος, αλλά και στα πολιτιστικά, εξέφρασε την ευαρέσκεια του, ευλογώντας τις προσπάθειες που γίνονται από τον σύλλογό.

"Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά: Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο, την Τροχαία Πατρών και το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα, για την κυκλοφοριακή τάξη και την αστυνόμευση, τον Δήμο Πατρέων, την αντιδήμαρχο κα Τογιοπούλου Τασία, την πρόεδρο του πολιτιστικού  οργανισμού κα Γεροπαναγιώτη Κατερίνα για την παραχώρηση της μπάντας, την πρόεδρο του νοτίου διαμερίσματος κα Πελεκούδα Ιωάννα, τους εργαζόμενους στους τομείς καθαριότητος, πρασίνου  και ηλεκτροφωτισμού, τους νέους και τις νέες του αγήματος, που συνόδευσαν την εικόνα, ραίνοντας την εικόνα του Αγίου με όμορφα λουλούδια.

 

Εκ του Δ.Σ.


    Ο  Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας  

Σαλαμούρας Χρήστος                                           Κόρακας Μιχαήλ"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις