Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξελίξεις στην Πάτρα: Πώς η εκταφή της Τζωρτζίνας θα αποκαλύψει τις κινήσεις της Πισπιρίγκου

Εξελίξεις στην Πάτρα: Πώς η εκταφή της Τ...

«Η ανάληψη των τριχών θα δείξει τις κινήσεις της μητέρας»

«Η ανάληψη των τριχών της Τζωρτζίνας θα δείξει τις κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου», ξεκαθάρισε ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης στην τηλεόραση του Mega, το Σάββατο.


Ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε αρχικώς πως η κεταμίνη που δίνεται στο νοσοκομείο, χορηγείται αρχικά σε έναν ζώντα οργανισμό, κάτι που αυτομάτως αναιρεί τον ισχυρισμό πως δόθηκε κατά την ανάνηψη της 9χρονης και δεύτερον η ποσότητα που χορηγήθηκε δεν είναι αποτέλεσμα ιατρονοσηλευτικής πράξης, αλλά πράξης ανθρωποκτονίας.

 
Ερωτηθείς γιατί δεν λήφθηκαν τρίχες από την Τζωρτζίνα όταν έγινε η εκταφή για το τάμπλετ, απάντησε πως η εκταφή στην παρούσα φάση αποτελεί μία πρόταση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη και πρέπει να εγκριθεί από την ανακρίτρια, οπότε δεν είναι ακόμη βέβαιο πως θα συμβεί.

«Εάν η ανακρίτρια κρίνει πως με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να κλείσει η υπόθεση, τότε δεν χρειάζεται να γίνει εκταφή», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Στη συνέχεια επισήμανε πως η λήψη τριχών θα δείξει εάν είχε χορηγηθεί στο κορίτσι και άλλη τοξική ουσία αλλά και για πόσο καιρό, χωρίς αυτό να αποκλείει το γεγονός πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα με στόχο τον θάνατό της.

  
Εξήγησε πως η ανάληψη τριχών μπορεί να δείξει την χορήγηση ουσιών έως και 6 μήνες πριν, εξαρτάται βέβαια και το μήκος της τρίχας.


Πάτρα: Το πόρισμα Μπουζιάνη, η διαζεπάμη και οι απαντήσεις για την Τζωρτζίνα
Απαντήσεις για το πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη στην άτυχη Τζωρτζίνα αλλά και το τι ισχύει με την ουσία διαζεπάμη, αναζητούν οι Αρχές στην υπόθεση της Πάτρας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι», η δημοσιοποίηση της έκθεσης Μπουζιάνη δίνει κάποιες απαντήσεις, όμως, υπάρχουν αρκετά ακόμα σημεία που παραμένουν «θολά».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να υπάρξει μελέτη των καταθέσεων των γιατρών και των ισχυρισμών της κατηγορουμένης, ώστε να αντιληφθούμε τι έχει συμβεί στη Τζωρτζίνα. Με την κατάθεση της ιατροδικαστικής έκθεσης της Τζωρτζίνας, γνωρίζουμε το τέλος του κοριτσιού, αλλά έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα. Η Τζωρτζίνα είχε πλούσιο ιατρικό φάκελο που θα πρέπει να συναξιολογηθεί και να δούμε αν οι ισχυρισμοί της κατηγορουμένης συμβαδίζουν με τα ιατρικά δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ουσίες όπως η διαζεπάμη είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται έχοντας υπνωτική δράση. Θα πρέπει να δούμε αν όντως υπάρχει αυτή η ουσία στη Τζωρτζίνα. Έχουμε χάσει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε ουσίες από τη νεκροψία – νεκροτομή, αλλά δεν έχουμε χάσει αυτή τη δυνατότητα σε ό,τι αφορά στην εργαστηριακή διερεύνηση που μπορεί να γίνει από τις τρίχες της Τζωρτζίνας. Έτσι θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν έχουν χορηγηθεί διάφορες ουσίες. Η διαζεπάμη είναι μια ουσία που αίρει τις αντιστάσεις του θύματος», εξήγησε.

«Η Τζωρτζίνα έφερε βηματοδότη – απινιδωτή. Οι ιατροδικαστές το αφαιρούμε πριν την ταφή και μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Εκτιμώ, αν δεν έχει γίνει, ότι θα πρέπει να ανασυρθεί το μηχάνημα αυτό», τόνισε ακόμα ο κ. Λέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις