Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πενήντα θέσεις έχουν αφαιρεθεί από το πάρκινγκ του Φάρου λόγω των εργασιών στην Ιχθυόσκαλα

Πενήντα θέσεις έχουν αφαιρεθεί από το πά...
Μαρτάτος Tάκης

Αυτό ανέφερε στο thebest.gr η αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου προσθέτοντας πως το επόμενο διάστημα θα γίνει νέα διαγράμμιση και στο πάρκινγκ Καλεντζώτη έως το ΝΟΠ για να αποφευχθεί το άναρχο παρκάρισμα

Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο πάρκινγκ του Φάρου στην παραλιακή ζώνη καθώς εξαιτίας των εκεί εκτελούμενων έργων είτε το ανοιγοκλείνουν, είτε αφήνουν τη μια του είσοδο ανοικτή  με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση με τους οδηγούς που δεν είναι ενημερωμένοι και σπεύδουν εκεί για να παρακάρουν. Το thebest.gr απευθύνθηκε στην κ. Αναστασία Τογιοπούλου, Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης, Δημοτικής Περιουσίας και Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, η οποία ανέφερε πως λόγω των εργασιών που εκτελούνται στο κτίριο της Ιχθυόσκαλας το οποίο  θα γίνει πολιτιστικός πολυχώρος και θα εγκαινιαστεί το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου με Διεθνές Συμπόσιο γλυπτικής και άλλες εκδηλώσεις, είναι γεγονός πως έχουν περιοριστεί οι χώροι στάθμευσης και μάλιστα από την περασμένη εβδομάδα έχουν τοποθετηθεί και εμπόδια περιμετρικά της εγκατάστασης στο πάρκινγκ.

Πιο συγκεκριμένα κι όπως μας εξήγησε η κ. Τογιοπούλου, στο σημείο πηγαινοέρχονται αυτές τις μέρες σε καθημερινή βάση συνεργεία με τεχνίτες που αποκαθιστούν τον χώρο της Ιχθυόσκαλας εσωτερικά και εξωτερικά, με αποτέλεσμα τα υπηρεσιακά οχήματα τους,  να καταλαμβάνουν θέσεις που κανονικά θα χρησιμοποιούνταν ως θέσεις πάρκινγκ από τους πολίτες. Για την ακρίβεια έχουν αφαιρεθεί αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 50 θέσεις. Ωστόσο η ίδια θεωρεί πως οι πολίτες μπορούν να αφήνουν τα οχήματα τους πιο πέρα στο πάρκινγκ Καλεντζώτη κάτω από την Παπαφλέσσα ή στο πάρκινγκ του ΝΟΠ ή στο ύψος απέναντι από την παλιά Γ’ ΔΟΥ. Συνολικά στην ευρύτερη αυτή έκταση μιλάμε για τουλάχιστον 1000 διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ, ωστόσο το πρόβλημα και παράπονο πολλών έχει να κάνει με την μη επαρκή σύνδεση του σημείου με Μέσα μαζικής μεταφοράς με το κέντρο της πόλης της Πάτρας. Υπάρχει βέβαια το πρωί ανά μισή ώρα το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ για το νέο Λιμάνι και το απόγευμα λεωφορεία του Δήμου Πατρέων, ωστόσο πολλοί θεωρούν πως θα έπρεπε να υπάρχει μία πιο τακτική εξυπηρέτηση με λεωφορεία – μίνι bus για το κέντρο ώστε να μπορέσει πράγματι να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά η πόλη.

Η κ. Τογιοπούλου μας ενημέρωσε επίσης πως επίκειται το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνει νέα διαγράμμιση τόσο στο Πάρκινγκ του Φάρου όσο και στο Πάρκινγκ Καλεντζώτη που θα διευκολύνει καλύτερα τους πολίτες.

Στο μεταξύ δεν λείπουν και οι καταγγελίες για Ρομά που ενίοτε κλείνουν το πάρκινγκ για να μην τους ενοχλούν. Η κ. Τογιοπούλου στο θέμα αυτό ήταν κάθετη. Όπου υπάρξει αυθαίρετη εγκατάσταση κοινόχρηστου σημείου στον αστικό ιστό τότε του θέματος θα επιλαμβάνεται η αστυνομία καθώς απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ. Εξάλλου οι Ρομά είναι καταγεγραμμένοι και από το παράρτημα Ρομά Κέντρο Κοινότητας, οπότε σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί θα γίνει παρέμβαση απομάκρυνσής τους.

Η κ. Αναστασία Τογιοπούλου.

Η κ. Αναστασία Τογιοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις