Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση GPO: Στο 8% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Στο 8% το προβάδισμα τη...

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η έρευνα της εταιρείας που διενεργήθηκε για το powergame.gr, η ΝΔ προηγείται με 30,8% (έναντι 31,8% της μέτρησης του Μαρτίου) με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 22,8% (22,2%). Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει το 12,6% των προτιμήσεων, καταγράφοντας μια πτώση 1,2% σε σχέση με τον Μάρτιο. Οι όποιες απώλειες φαίνεται ότι κατανέμονται στα μικρότερα κόμματα.


Έτσι το ΚΚΕ έχει το 5,9% των προτιμήσεων (5,5%), η Ελληνική Λύση το 4,6% (4,1), το ΜΕΡΑ 25 το 2,4% (2,3%), οι Έλληνες για την Πατρίδα το 1,9% (1,7%) ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,4% (3,1%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 10,6%-δεν εμφανίζει δηλαδή αξιόλογη διακύμανση- ενώ λευκό επιλέγει το 1,4% με το 2,6% να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας εξακολουθεί να είναι πρώτος σε θετικές γνώμες (70%), με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη να ακολουθεί με 60,5% και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο στην Τρίτη θέση με 49,3%.

Οριακές διαφορές στην επόμενη τριάδα υπουργών, με τον Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη να έχει το 39,9% των θετικών γνωμών, τον Υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια με 39,2% και τον Υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη με 39%, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης παραμένει στη 10άδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις