Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο νέο χώρο του MOSAIC

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο νέο χώρο του MOSAIC

Ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μελών του σπιράλ και της ομάδας της ΚΟΙΝΣΕΠ

Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη σπιραλ του Πέτρου Ψωμά, αναφέρει: Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την Πάτρα, τον πολιτισμό της, τις προκλήσεις της εποχής και τις συνέργειες που δημιουργούνται είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μέλη της δημοτικής παράταξης σπιράλ και μέλη της ομάδας του MOSAIC. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα νέα φιλόξενα γραφεία του MOSAIC (Ερμού 112, στην περιοχή του Μαρκάτου), κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης που το σπιράλ ζήτησε και πραγματοποίησε στο χώρο.

Τo MOSAIC είναι μια κοινωνική επιχείρηση, ένας οργανισμός πολιτιστικής και κοινωνικής καινοτομίας, που έχει ως πρωταρχικούς στόχους την ανάδειξη, την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη ικανοτήτων, την ανάπτυξη κοινού και την εξωστρέφεια των πολιτιστικών και δημιουργικών οργανισμών. Επίσης μελετά και παρακολουθεί την πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία και τη συμβολή της στην τοπική ανάπτυξη, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Οι άνθρωποι του MOSAIC εξήγησαν κατά τη συνάντηση του τρόπου με τους οποίους η επιχείρησή τους ενθαρρύνει την πολιτιστική και κοινωνική καινοτομία, υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας νέες δημιουργικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και start-up, αναπτύσσοντας τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς συνέργειες και δημιουργώντας εναλλακτικούς τρόπους δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των δημιουργικών φορέων, των επιχειρήσεων και του κοινού.

Οι δύο πλευρές εν πολλοίς συμφώνησαν τόσο στους προβληματισμούς τους για την τρέχουσα κατάσταση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης, όσο και στην αισιοδοξία τους για τη βελτίωση των συνθηκών, μέσω συγκεκριμένων κινήσεων και πρωτοβουλιών. Συζητήθηκαν μια σειρά από σύγχρονες ευκαιρίες και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων τόσο σχετικά με τη μεγάλη αναγκαιότητα για συνεργασίες στην πόλη, όσο και για τα κενά στην πολιτιστική πολιτική του δήμου και των επιμέρους πολιτιστικών δομών, θεσμών, φορέων, καλλιτεχνών κλπ.

Την ομάδα του σπιράλ υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στο χώρο οι εκ των ιδρυτών του MOSAIC Ανδρέας Τσιλίρας και Γιώργος Σάρλης και η Project Manager Τόνια Σάτου. Από την πλευρά της δημοτικής παράταξης, τον επικεφαλής της Πέτρο Ψωμά συνόδευαν η Εύα Αθανασοπούλου (Γραμματέας), η Άκια Σταμάτη (μέλος Πολιτικής Γραμματείας), ο Άρης Μαμασιούλας (συντονιστής ομάδας εργασίας #Οικονομία), η Εύη Μαμίδη (συντονίστρια ομάδας εργασίας #Πολιτισμός) και οι Θάνος Ζητουνιάτης και Κώστας Βούλγαρης (μέλη, εκπρόσωποι της ομάδας εργασίας #Τεχνολογία).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις