Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μυστήριο με τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο - «Δεν μπορώ να το πιστέψω» λέει η μητέρα της

Μυστήριο με τον θάνατο του 3χρονου κοριτ...

Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του μικρού κοριτσιού

Μυστήριο εξακολουθεί να σκεπαζει τον θάνατο τρίχρονου κοριτσιού από την Αιτωλοακαρνανία, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. H κηδεία του θα γίνει σήμερα. 

Δυτική Ελλάδα: Κηδεύεται σήμερα η 3χρονη Κατερίνα - Τι έδειξε η νεκροψία

Το κοριτσάκι, είχε εισαχθεί αρχικά την Μεγάλη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και την Κυριακή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο, όπου και τελικά μέσα σε 2,5 ώρες κατέληξε.


Το κοριτσάκι είχε πρήξιμο στον αριστερό αστράγαλο και πονούσε το χέρι του. Το βράδυ ανέβασε πυρετό και στις 19 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου. Μέχρι και τις 30 Απριλίου οπότε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου δεν είχε βγει διάγνωση.

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα, σύμφωνα με το thestival, τις περισσότερες ημέρες είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του παιδιού ειδικευόμενοι γιατροί.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη». Συγκλονίζει η μητέρα της 3χρονης.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», είπε μιλώντας στο thesstoday.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα ακόμα και τώρα κανείς δεν δίνει στην οικογένεια μια σαφή απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη. «Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ», λέει από την πλευρά της η γιαγιά της μικρής και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

«Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά», αναφέρει η γιαγιά του κοριτσιού, με τον παππού να συμπληρώνει: «Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το… έψαχναν. Ακόμη στο ψάξιμο είναι».

Όλα αυτά, όμως, σύμφωνα με την οικογένεια του κοριτσιού, θα συζητηθούν με τον δικηγόρο, Νίκο Διαλυνά και την τεχνική σύμβουλο που έχουν ορίσει, Κατερίνα Αποστολίδου, ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανό σενάριο για τα αίτια του θανάτου του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να σταλούν οι βιοχημικές εξετάσεις του αδικοχαμένου κοριτσιού. «Δεν έχουμε πλήρη ιατρικό φάκελο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το παιδί υπέστη εγκεφαλικό πνευμονικό οίδημα», ανέφερε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο αρτηρίτιδας ή νόσου Καβασάκι, λέει ο Καπραβέλος

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μίλησε στο ΣΚΑΪ για το 3χρονο κορίτσι που άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο στο Ιπποκράτειο.

Τόνισε ότι η υπόθεση είναι πολύ στενάχωρη και πολύ δύσκολη για όλους και ότι χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση, ενώ εξέφρασε και τα θερμά του συλλυπητήρια στους γονείς του παιδιού.

Ανέφερε ότι τόσο το «Ιπποκράτειο» όσο και το «Παπαγεωργίου» είναι νοσοκομεία υψηλών προδιαγραφών, με πολλά διαγνωστικά μέσα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι γιατροί αλλά δεν το ζήτησαν.

Ο κ. Καπραβέλος είπε ότι στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη.

Εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών, έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

Επί 11 μέρες δίχως διάγνωση το παιδί

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς καταγγέλλει στο GRTimes ότι έγιναν σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύτηκε το παιδί.

«Επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει στη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Την 11η ημέρα το έστειλαν με κορεσμό οξυγόνου στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες πέθανε. Πήγε στο νοσοκομείο με ένα απλό πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και το ψάχνανε 11 μέρες».

πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις