Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής Εισηγητής στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο Άγγελος Τσιγκρής Εισηγητής στο νέο νομ...

Για τη διακρατική συμφωνία δικαστικής συνεργασίας

Ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρος - καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, ορίστηκε Γενικός Εισηγητής του τελευταίου νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ψηφίσθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 5 Μαΐου. 

Ο Αχαιός βουλευτής και καθηγητής της Εγκληματολογίας, θα μιλήσει στη Βουλή την Τρίτη 3/5 στις 11 πμ και την Πέμπτη 5/5 στις 12 το μεσημέρι. 

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο κυρώνεται η από 14/10/2021 Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Κράτους του Κατάρ. 

Σκοπός της συμφωνίας είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα αμοιβαίου συμφέροντος και η ενδυνάμωση των δεσμών αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δικαστών των δύο χωρών στον τομέα της αρμοδιότητας τους. 

Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιδιώκεται η ενίσχυση της δικαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στη δικαστική λειτουργία. 

Με τη Συμφωνία αυτή, που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους, επιλύεται το υφιστάμενο κενό ως προς την αμοιβαία συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Κράτους του Κατάρ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις