Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ανακατασκευή του γηπέδου της Θύελλας Πατρών

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ανακατασκευ...

Υπεγράφη η σχετική προγραμματική σύμβαση

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νικόλαος Παπαθεοδώρου και ο Πρόεδρος του ΑΠΣ «Θύελλα Πατρών» Τάκης Θανόπουλος, βάσει της οποίας η Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αχαΐας αναλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου στις εγκαταστάσεις της Θύελλας Πατρών.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 309.000 ευρώ που έχει ενταχθεί από το 2019 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, πλην όμως δεν είχε την ωριμότητα από πλευράς μελετών και νομιμότητας για να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης και της εκπόνησης της μελέτης. Βάσει αυτής, προβλέπεται τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και τις εργαστηριακές δοκιμές που έχει καθορίσει η FIFA, στο πρώην ξερό γήπεδο εντός του Αθλητικού Κέντρου «Φ. Αραβαντινός». Επίσης θα τοποθετηθούν σιδηροϊστοί ηλεκτροφωτισμού γηπέδων με λαμπτήρες led ώστε το γήπεδο να αποκτήσει επαρκή φωτισμό για προπονήσεις, για αγώνες ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και αγώνες Γ’ Εθνικής. Εκτός από τις παραπάνω παρεμβάσεις, προβλέπονται επίσης εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Με την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε ο κύριος κατά χρήση του έργου, που είναι η «Θύελλα Πατρών» και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ως εκπρόσωπος του Δημοσίου που είναι και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, συμπράττουν με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που χρηματοδοτεί και θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Εκ μέρους του ΑΣΠ «Θύελλα Πατρών» ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την απεμπλοκή του έργου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμιστεί το Αθλητικό Κέντρο, αλλά και συνολικά οι αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Ομοίως, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για κάθε έργο η ολοκλήρωση των προκαταρκτικών βημάτων προκειμένου αυτό να μπορεί να υλοποιηθεί και να μην αποτελεί μόνο μία απλή «εγγραφή», ενώ πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι έτοιμες ώστε μέσα στις επόμενες 40 μέρες να προχωρήσουν και τις διαγωνιστικές διαδικασίες, που θα σηματοδοτούν και την τελική ευθεία για την ανακατασκευή του γηπέδου.

Μετά το τέλος των υπογραφών, ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας, Χρήστος Πανίτσας, εκ μέρους των συναθλητών του, παρέδωσε στον Περιφερειάρχη μια ποδοσφαιρική φανέλα της «Θύελλας» ως αναμνηστικό. Παρευρέθηκαν ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΑΠΣ «Θύελλα Πατρών» Δημήτρης Θανόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο έφορος Χρήστος Πανίτσας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις