Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατεδαφίστηκε το εκκλησάκι του αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Πάτρα (φωτ.)

Κατεδαφίστηκε το εκκλησάκι του αγ. Διονυ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Νέος ναός αποπερατώνεται στην οδό Ευβοίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Πάτρα γκρεμίζεται κάποιος ναός, όπως και να το κάνουμε όμως είναι σπάνια είδηση η κατεδάφιση μιας εκκλησίας.

Παλαιότερα είχε συμβεί με τον Αγιο Διονύσιο, όπου ο παλιός μετατράπηκε σε σχολείο και υπάρχει ακόμα δίπλα στο θέατρο επίκεντρο, το ίδιο συνέβη και την αγία Σοφία (ακριβώς στο ίδιο σημείο παλιός και νέος ναός) όπως και με τον Αη Γιώργη Λάγγουρα (το ιερό του παλαιού ναού που κάηκε περί το 1989 ήταν σχεδόν πάνω στην Πατρών Κλάους) και τέλος με τον Αγιο Αλέξιο (τμήμα από το ιερό του παλιού ναού σώζεται ως εικονοστάσι, λίγα μέτρα βορειότερα, στο Σούπερ Μάρκετ).

Αυτά όλα στην μετεπαναστατική Πάτρα.

Πρόσφατα στη λίστα προστέθηκε μία ακόμα εκκλησία, ο (παλιός) Ιερός ναός Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην οδό Εύβοιας στα Ζαρουχλέικα. Το παλιό εκκλησάκι κατεδαφίστηκε πριν από λίγους μήνες κι ενώ ήδη είχε ορθωθεί ακριβώς δίπλα του, νέος υπερμεγέθης ναός.

Και μόνο ένα μικρό εικονοστάσι απέμεινε να θυμίζει το σημείο που ήταν η αγία Τράπεζα του παλιού ναού.

Τελικά, έστω και σε πέντε περιπτώσεις μονάχα, κάποιοι οίκοι του Θεού δεν γλυτώνουν από την φθαρτότητα των ανθρωπίνων κατασκευών…

Στο πραύλειο του ναού υπάρχει το παλαιότερο γλυπτό στην Πάτρα, το μνημείο Ιωάννη Μελετόπουλου και της οικογένειάς του. Φτιάχτηκε από τη σύζυγό του Χαρίκλεια, το 1883!

* Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, ειναι απο τα αρχεία της Google και εμφανίζουν και τον παλιό ναό. Στη φωτογραφία του ανοιγματος (λήψη 22/4/2022) το εκκλησάκι δεν υπάρχει πια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις