Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Λογαριασμός ρεύματος 6.800 ευρώ- Τι έγινε στο δικαστήριο

Πάτρα: Λογαριασμός ρεύματος 6.800 ευρώ- ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ο φουσκωμένος λογαριασμός έγινε "πονοκέφαλος"

Σε «πονοκέφαλο» έχουν μετατραπεί οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ρεύματος για πολλούς καταναλωτές. Ανάμεσά τους και ένας Πατρινός, που όμως αντέδρασε δικαστικά και προσωρινά έχει δικαιωθεί.

Ο έμπορος Ανδρέας Στελλάτος, το μήνα Οκτώβριο, έλαβε λογαριασμό ύψους 6.880 ευρώ από ιδιωτικό πάροχο, ενώ μέχρι τότε το ανώτερο που καλούνταν να πληρώσει για το κατάστημά του, ήταν 2.500 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής έφτασε τα 4.300 ευρώ.

Ο γνωστός έμπορος, αμέσως όταν πήρε στα χέρια του τον υψηλό λογαριασμό απευθύνθηκε σε δικηγόρο και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, για τα οποία και δικαιώθηκαν καθώς ο δικαστής αποφάσισε να μην του κοπεί το ρεύμα, να μην πληρώσει την ρήτρα αναποροσαρμογής αλλά και να μην δέχεται τηλεφωνικής κλήσεις για το χρέος.

Μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Στελλάτος, αναφερόμενος στην περιπέτειά του, είπε: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο λογαριασμός, απευθύνθηκα σε δικηγόρο και υπό τις οδηγίες του, κάναμε τον Οκτώβριο, ασφαλιστικά μέτρα στον πάροχο, που ήταν ιδιωτική εταιρία και βγήκε προσωρινή διαταγή, που με δικαίωσε. Να σημειώσω, όμως ότι το κόστος του ρεύματος, όσο δηλαδή είχα καταναλώσει, το πλήρωσα κανονικά, γιατί ήθελα να είμαι σωστός».

Στο δικαστήριο, κατατέθηκαν μεταξύ άλλων, ο λογαριασμός που είχε πληρωθεί, με το ποσό που είχε καταναλώσει στην επιχείρησή του, όπως και η απάντηση που ζητήθηκε από τον πάροχο για το υπέρογκο ποσό. Σε ό, τι αφορά, την απάντηση που έλαβαν, ο κ. Στελλάτος, τόνισε: «Ρωτήσαμε τον πάροχο πως βγαίνει αυτό το ποσό της ρήτρας, μας έστειλε μια τρισέλιδη απάντηση, που όμως πρέπει να είσαι πυρηνικός φυσικός για να την καταλάβεις, ήταν δυσνόητη. Την απάντηση αυτή την προσκομίσαμε και στο δικαστήριο». 

Στην παρούσα φάση, ο Πατρινός έμπορος, βρίσκεται σε αναμονή της τελεσίδικής απόφασης, καθώς στο δικαστήριο που έγινε πριν τέσσερις ημέρες, δόθηκε αναβολής: Δόθηκε αναβολή από το δικαστήριο γιατί η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το θέμα αυτό, οπότε θα περιμένουμε τις εξελίξεις. Οπότε στην παρούσα φάση ισχύει η προσωρινή διαταγή του Οκτωβρίου». 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις