Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όταν ο Νεκτάριος Φαρμάκης συναντήθηκε με τον Κώστα Πελετίδη στη "φαγωμένη" παραλιακή του Ρίου

Όταν ο Νεκτάριος Φαρμάκης συναντήθηκε με...

Γιατί καθυστερεί η έναρξη των αναγκαίων έργων στα Αραχωβίτικα, τη Μαρίνα και τη Δημοτική Ενότητα Παραλίας – Βραχνεΐκων σύμφωνα με τον Δήμο

 Συνάντηση στην παραλιακή του Ρίου είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η παραλιακή παραμένει σε κακά χάλια.

"Στην περιοχή του Ρίου βρεθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και αντιπροσωπεία του Δήμος Πατρέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Συζητήσαμε για τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να αποκατασταθεί η βατότητα της παραλιακής Ρίου - Ακταίου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece έχει υποβάλει αίτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης για χρηματοδότηση ύψους 5,6 εκατ ευρώ για την ακτογραμμή του Ρίου και 2 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση της μαρίνας της Πάτρας" γράφει σε ανάρτηση του στο fb o Περιφερειάρχης.

"Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποκατάσταση των βλαβών που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας, στην παραλιακή ζώνη του Ρίου - Ακταίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπίας της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας" ανακοινώνει η Δημοτική Αρχή.

Όπως αναφέρει, "το σημείο επισκέφθηκαν, εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς και Βαγγέλης Κατσακούλης και ο Διευθυντής Έργων Υποδομής Γιώργος  Σπηλιωτόπουλος, εκ μέρους της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

Κατά την περιοδεία στις πληγείσες περιοχές, συμφωνήθηκαν οι άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί κάθε πλευρά μετά το Πάσχα, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να αποκατασταθεί η βατότητα της παραλιακής ζώνης.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τις προσπάθειες προς την Κυβέρνηση, η οποία, παρά την παρέλευση τόσων μηνών, δυστυχώς, δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα του Δήμου για έκτακτη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη των αναγκαίων έργων στα Αραχωβίτικα, τη Μαρίνα και τη Δημοτική Ενότητα Παραλίας – Βραχνεΐκων".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις