Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απειλές δέχεται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών – “Θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος” απαντά ο ίδιος

Απειλές δέχεται ο πρύτανης του Πανεπιστη...

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ

Απειλές δέχεται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, μετά την απόφαση της Συγκλήτου να απελευθερώσει τα δωμάτια της φοιτητικής εστίας, στα οποία διέμεναν νεαροί που είχαν εγκαταλείψει τις σπουδές τους. 

Φοιτητές, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους ή διαμένουν ακόμα και σε άλλη πόλη έχουν δεσμεύσει δωμάτια λένε οι ακαδημαϊκοί με αποτέλεσμα να μένουν εκτός εστίας, κάποιοι που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

“Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν ένα άβατο και προέβησαν στις γνωστές ενέργειες, έγραψαν διάφορα συνθήματα κλπ. Η σύγκλητος και ο πρύτανης δεν φοβάται τίποτα και θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος. Τα δωμάτια θα δοθούν σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη”, τονίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, από τον μέχρι τώρα έλεγχο, ήδη 100 δωμάτια απελευθερώθηκαν, ενώ για άλλα 100 γίνεται διασταύρωση των στοιχείων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ: Καταδικάζουμε τον εκφοβισμό, τις απειλές και τη χρήση βίας μέσα στο πανεπιστήμιο

Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τα συνθήματα που γράφτηκαν εναντίον του πρύτανη, Χρήστου Μπούρα, για το θέμα των φοιτητικών εστιών.

“Είναι γνωστό ότι ο Πρύτανης και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών είναι αποδέκτες έντονων αντιδράσεων και κριτικής, στο πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου και δημόσιων τοποθετήσεων, για αποφάσεις που έχουν λάβει για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για κάτι διαφορετικό – για προσωπική στοχοποίηση του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα με απειλητικά μακάβρια συνθήματα που έγραψαν «άγνωστοι», οι οποίοι μάλιστα επικαλούνται τη δημοκρατία (*). Η απόπειρα εκφοβισμού συνδέεται με την προσπάθεια να απομακρυνθούν από τις φοιτητικές εστίες άτομα που δεν δικαιούνται να διαμένουν εκεί (όταν σε περισσότερα από ν+3 έτη σπουδών έχουν περάσει λιγότερα από το 1/3 των μαθημάτων, τη στιγμή που πρωτοετείς διαμένουν σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρει και ο σύλλογος εστιακών φοιτητών).

Εκφράζουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα και τις πανεπιστημιακές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως και στα μέλη πανεπιστημιακών οργάνων που στοχοποιούνται και υφίστανται τέτοιου είδους απαράδεκτες επιθέσεις για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Καταδικάζουμε τον εκφοβισμό, τις απειλές και τη χρήση βίας μέσα στο πανεπιστήμιο και επαναλαμβάνουμε τη θέση της ΠΟΣΔΕΠ, ότι «ιδέες και πρακτικές επιβολής, όπως και οι φορείς τους, δεν έχουν θέση στα ιδρύματα, καθώς όχι μόνο είναι αντίθετα με την ακαδημαϊκή συμπεριφορά, αλλά και υπονομεύουν τον πανεπιστημιακό θεσμό και τη λειτουργία του”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανάρτηση του πρύτανη: Δεν φοβάμαι τίποτα
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, είχε κάνει σχετική ανάρτηση στο Facebook:

“Η Δημοκρατία στο Πανεπιστήμιο ΔΕΝ εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται!!! Σε συνέχεια της συνέντευξης για τις Φοιτητικές Εστίες οι “γνωστοί” φόρεσαν τις κουκούλες του φόβου τους και έδειξαν τη νοοτροπία τους. Η Σύγκλητος και ο Πρύτανης τους καλούν να βγάλουν τις κουκούλες και να εκφράσουν τις απόψεις τους, όπως συμβαίνει στις Δημοκρατίες. Όπως είναι γνωστό η Σύγκλητος έχει καλέσει εκπροσώπους τους να εκφράσουν τις απόψεις τους, πράγμα που αρνούνται.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Αρχή της Πλειοψηφίας με απόλυτο Σεβασμό στις απόψεις της Μειοψηφίας. Εκφάνσεις όμως οποιαδήποτε μορφής βίας δεν είναι αποδεκτές! Προσωπικά ΔΕΝ φοβάμαι τίποτα και κανέναν και θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για καλύτερη Φοιτητική Μέριμνα χωρίς άβατα και σκοτεινές και γκρίζες γωνιές. Όλα στο Φως!!!”.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1  με τον Νίκο Χατζηνικολάου:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις