Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Την Κυριακή 17/4 παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο της Αριστέας Σερεμέτη "Εννέα και εικοσιοκτώ"

Την Κυριακή 17/4 παρουσιάζεται στην Πάτρ...

Σε εκδήλωση με τη διοργανωτική σφραγίδα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρών

Την Κυριακή των Βαΐων 17/4/2022 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών στην οδό Φωκαίας 26, η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Αριστέας Γ. Σερεμέτη με τίτλο «Εννέα και εικοσιοκτώ».

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναπλάθει το παρελθόν με λογοτεχνική μαεστρία συμβάλλοντας στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Το συγκεκριμένο βιβλίο μέσα από τη μυθιστορηματική πλοκή της ζωής των πρωταγωνιστικών και δευτερευόντων προσώπων, διανύει έναν χρονικό όγκο ιστορικής μνήμης και αποτύπωσης ιχνών, από το 1940, την Ιταλική και Γερμανική εισβολή, γεγονότα της Κατοχής στην Καλαμάτα, τη Βουλγαρική κατοχή και τον αφανισμό των Εβραίων στην πόλη της Κομοτηνής, την αντίσταση στην οροσειρά της Ροδόπης, την Κωνσταντινούπολη – Σεπτεμβριανά-, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μετά το Β΄ αντάρτικο (ΔΣΕ) και την ερείπωση της επαρχίας, το ξερονήσι (Μακρόνησος), τη χούντα και τη μεταπολίτευση, δίνοντας όχι τόσο ιστορία, αλλά κύρια ιδεολογικό στίγμα και απεικόνιση της γενιάς του πολέμου και της ανυπότακτης συνείδησης μέσα σε αληθές ιστορικό πλαίσιο.

Κεντρικά πρόσωπα είναι, μια χριστιανή η Μαριορίνη, μια Εβραία η Ζιμπούλ και μια μουσουλμάνα η Σερέν. Κι ένας άντρας, αντίγραφο υψηλής ηθικής ιδεολόγου και αγωνιστή, που η ζωή του τέμνει τις ζωές τους διαφορετικά, αλλά και στις τρεις έντονα και καθοριστικά.

Η Αριστέα Σερεμέτη έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1967 έχοντας καταγωγή από την Καλαμάτα. Έχει σπουδάσει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οδοντιατρική σχολή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture