Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊος-Γερμανία: Περίπου 3 εκατ. δόσεις εμβολίων θα λήξουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Κορωνοϊος-Γερμανία: Περίπου 3 εκατ. δόσε...

Περίπου το 76% του πληθυσμού στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση

Σχεδόν τρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 αναμένεται να λήξουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας, καθώς η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση επειδή μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εμβολιάζονται. Στην περίπτωση που είχε εγκριθεί την προηγούμενη εβδομάδα από τη γερμανική Βουλή το νομοσχέδιο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό, τότε το πλεόνασμα των εμβολίων δεν θα έμενε ανεκμετάλλευτο μιας και η ζήτηση θα ήταν αυξημένη, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Ύστερα από μια έλλειψη δόσεων στην αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού (στις αρχές του 2021), η Γερμανία ενίσχυσε τον εφοδιασμό της για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, ο μειωμένος ρυθμός χορήγησης εμβολίων σημαίνει ότι η Γερμανία έχει περισσότερα εμβόλια από όσα χρειάζεται ή μπορεί να δωρίσει.

Περίπου το 76% του πληθυσμού στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που είναι μικρότερο σε σύγκριση με το 80% των χωρών της δυτικής Ευρώπης – μεταξύ αυτών η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το πιθανό κόστος των ληγμένων δόσεων, επικαλούμενο τους όρους εμπιστευτικότητας των συμβολαίων.

Την προηγούμενη εβδομάδα η BioNTech ανέφερε ότι το εμβόλιό της έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, κάτι που σημαίνει ότι οι περίπου 7 εκατομμύρια δόσεις με ημερομηνία λήξης γύρω στα τέλη Ιουνίου ενδέχεται να είναι αξιοποιήσιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για εμβόλια κατά της Covid-19 σε χώρες π.χ. της Αφρικής, η Γερμανία δεν μπορεί να δωρίσει το πλεόνασμά της εξαιτίας των προβλημάτων που αφορούν στην αποθήκευση και τη μεταφορά των εμβολίων mRNA.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις