Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μήνυμα της Ιατρικής Εταιρείας Δυτ. Ελλάδας και Πελοποννήσου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Το μήνυμα της Ιατρικής Εταιρείας Δυτ. Ελ...

Η Ιατρική Εταιρεία στηρίζει έμπρακτα την οποιαδήποτε προσπάθεια που στοχεύει στην διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου της Περικλή Δουζδαμπάνη

Ανακοίνωση σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας απέστειλε ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου Νεφρολόγος, Περικλής Δουζδαμπάνης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ορίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θέλοντας να επικεντρωθεί στα επικρατέστερα ζητήματα υγείας που απαιτούν την άμεση προσοχή μας.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο σε ετήσια βάση οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Στα περιβαλλοντικά αίτια συμπεριλαμβάνεται και η κλιματική κρίση, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την δημόσια υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Ας μη  ξεχνάμε ότι και η κλιματική κρίση αποτελεί επίσης, μια υγειονομική κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Εν μέσω της πανδημίας COVID-19 αυξάνονται οι ασθένειες όπως ο καρκίνος, το άσθμα και οι καρδιακές παθήσεις και ως νεφρολόγος οφείλω να τονίσω και την ραγδαία αύξηση των ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο. Ας μη ξεχνάμε ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου με την διοργάνωση πολλαπλών Ημερίδων ενημέρωσης αλλά και διάφορες συμβολικές πράξεις όπως η πρόσφατη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, στηρίζει έμπρακτα την οποιαδήποτε  προσπάθεια που στοχεύει στην διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις