Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στο "Παπανικολάου": «Είναι σαν να έπεσε βόμβα»

Φωτιά στο "Παπανικολάου": «Είν...

Συγκλονίζει η περιγραφή του διευθυντή της κλινικής COVID

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα, λίγα λεπτά πριν τις 9:00 το πρωί, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ένα ακόμη άτομο, συννοσηλευόμενο, φέρει βαριά εγκαύματα και είναι διασωληνομένο κι ένα τρίτο άτομο, που επίσης βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο νοσηλεύεται με πιο ελαφρά εγκαύματα, σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον 2ο όροφο της Β’ Πνευμονολογικής, που λειτουργεί ως πτέρυγα covid. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από ασθενή. Ωστόσο, αυτές είναι συγκεχυμένες ως προς τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε η φωτιά, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για ασθενή που είχε παροχή οξυγόνου και άναψε τσιγάρο κι άλλες που αναφέρουν ότι κινητό έσκασε στα χέρια ασθενούς με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Thestival ο Διαμαντής Χλώρος, ο συντονιστής διευθυντής πνευμονολογικού τμήματος ΕΣΥ και συντονιστής πανδημίας στο Παπανικολάου, η πτέρυγα αυτή έχει πλέον καταστραφεί και θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επαναλειτουργήσει. «Έχουν μείνει μόνον αποκαΐδια, είναι σαν να έχει πέσει βόμβα», λέει χαρακτηριστικά.

Στο τριώροφο κτήριο, νοσηλεύονταν συνολικά 56 ασθενείς με κορωνοϊό. «Οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί, που εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε καμία κίνηση. Ευτυχώς η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα και απεγκλώβισε συνολικά 36 άτομα που βρίσκονταν στον δεύτερο και τρίτο όροφο του κτηρίου».

Σημειώνεται ότι τα άτομα που διασώθηκαν από τη φωτιά νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.

πηγή thestival.gr

Ένας νεκρός, 2 τραυματίες από την πυρκαγιά στo νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις