Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Φτιάχνουν την «ταυτότητα» της σπιτονοικοκυράς- «Δεν θα γίνει άμεσα εκταφή» λέει στο thebest.gr ο ερευνητής που έχει αναλάβει την υπόθεση

Πάτρα: Φτιάχνουν την «ταυτότητα» της σπι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα μέχρι τώρα δεδομένα

Τις έρευνες σχετικά με το θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη προχωρά ιδιωτικός ερευνητής που έχει ορίσει η οικογένεια της γυναίκας. Όπως αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο thebest.gr αυτή τη στιγμή φτιάχνεται η οικονομική και περιουσιακή ‘ταυτότητα» της γυναίκας ενώ απέκλεισε το να γίνει εκταφή της άμεσα.

Μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της έχει μπει στο «μικροσκόπιο» και πλέον ερευνάται  αν πίσω από αυτό υπάρχει εγκληματική ενέργεια.  «Είμαστε στη φάση που προγραμματίζουμε πώς θα ξετυλίξουμε το κουβάρι γύρω από αυτό τον θάνατο. Η πρώτη μας κίνηση ήταν να διαπιστώσουμε αν αυτός ο τάφος που γνωρίζουμε, είναι αυθεντικός και αν όντως μέσα σε αυτόν βρίσκεται η θανούσα» λέει στο thebest.gr ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής που έχει ορίσει η οικογένεια της θανούσας προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.

Όπως αναφέρει, «διαπιστώσαμε λοιπόν ότι η Ευγενία είναι θαμμένη εκεί και δεν έχει γίνει αποτέφρωση. Για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται η επιθυμία της θανούσης εν ζωή, υπογεγραμμένη ενώ την αποτέφρωση θα πρέπει να την εκτελέσει συγγενής πρώτου βαθμού.

Οι συγγενείς που υπάρχουν είναι τέταρτου βαθμού και άρα δε θα μπορούσαν να έχουν προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια. Είχαν πλήρη άγνοια. Φαίνεται ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν καθόλα νόμιμη. Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο, δόθηκε αιτία θανάτου, την παρέλαβε το γραφείο τελετών και έγινε κανονικά κηδεία παρουσία πέντε ατόμων, λόγω κορωνοϊού. Μένει να δούμε τι σχέση έχει με τον τάφο η φωτογραφία του άνδρα που υπάρχει πάνω σε αυτόν.  Θα μάθουμε ποιος είναι.  Αυτά είναι τα δεδομένα και από εκεί και πέρα τώρα αρχίζει η έρευνα για το αν πίσω από αυτό το θάνατο υπάρχει ή όχι εγκληματική ενέργεια. Πλέον θα πρέπει να ψάξουμε τα περιουσιακά στοιχεία και την οικονομική κατάσταση της γυναίκας. Αυτή τη στιγμή δηλαδή φτιάχνουμε την ταυτότητα της».

Όπως επισημαίνει, «θα πρέπει να δούμε αν υπάρχει διαθήκη και να εκτιμηθεί αν υπήρχε και λόγος να γίνει έγκλημα. Τα μισά που ακούγονται γι΄αυτή την υπόθεση δεν ισχύουν, πράγματι υπήρχε πληρεξούσιο στον κ. Μάνο Δασκαλάκη αλλά μόνο για καθημερινές ανάγκες και ζητήματα.  Και αυτό το πληρεξούσιο  με το θάνατο φυσικά παύουν να ισχύουν.

Ούτε εγώ αλλά ούτε και οι συγγενείς έχουμε πληροφόρηση ότι θα γίνει εκταφή, τουλάχιστον άμεσα. Δεν μπορώ να ξέρω τι εντολή θα δώσει ο εισαγγελέας στην πορεία. Σε αυτή τη φάση δεν νομίζω ότι θα γίνει εκταφή. Πρέπει να υπάρχουν υπόνοιες, καταγγελίες, ανακρίσεις. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας μπορεί αν κρίνει ότι πρέπει να γίνει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις