Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε εξέλιξη η έρευνα για την υπόθεση θανάτου της σπιτονοικοκυράς

Πάτρα: Σε εξέλιξη η έρευνα για την υπόθε...

Παράλληλες έρευνες με το θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου

Με ενδελεχή τρόπο αναμένεται να διερευνηθεί -μετά την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία- και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη, καθώς σύμφωνα με έγγραφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου «Παναγία Η Βοήθεια» τη σύντομη νοσηλεία της 69χρονης το 2020, που είχε τελικά μοιραία έκβαση, σκεπάζει σκοτεινό πέπλο.

Ειδικότερα, η εισαγωγή της άτυχης γυναίκας στη Β πτέρυγα της Παθολογικής κλινικής έγινε λόγω «εμπύρετης κατάστασης». Ωστόσο, από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 που εισήχθη στο νοσοκομείο μέχρι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 που κατέληξε, ουδέν ιατρικό συμπέρασμα καταγράφηκε σχετικά με τι προκαλούσε τον υψηλό πυρετό. Έπειτα από τρεις ημέρες νοσηλείας με «πυρετό άλλης και άγνωστης αιτιολογίας» όπως αναφέρεται στο ιατρικό έγγραφο του νοσοκομείου, η Ευγενία Κούτρα κατέληξε.

Τις υποψίες γύρω από τα αίτια θανάτου της Ευγενίας Κούτα εντείνουν και μαρτυρίες από άτομα του περιβάλλοντος της ηλικιωμένης γυναίκας, σύμφωνα με τις οποίες «τον τελευταίο καιρό κάτι δεν της άρεσε στο ζευγάρι, ήθελε να τους διώξει, αλλά φοβόταν». «Είχε κάποιες λίρες και είχε πει σε έναν άνθρωπο που ξέρω να βρει να τις πουλήσουν για να πάρει τα χρήματα και να τα βάλει στην τράπεζα γιατί στο σπίτι φοβόταν» ανέφερε άτομο με γνώση της κατάστασής της στην εκπομπή Tlive, ενώ αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία της οικιακής βοηθού της.

«Δεν τα είχε χάσει, ήταν κυρία. Δεν έβγαινε κι δεν είχε επαφές με τον έξω κόσμο από επιλογή της. Τα είχε 400 και δεν πιστεύω ότι τα έχασε. Στην κηδεία της πήγε η Ρούλα, ο Μάνος και μια γυναίκα και όταν ρώτησα τι έγινε μου είπε ”πέθανε’ σαν να έλεγε ότι είχε πάει λαϊκή. Μου είπε πως έφυγε από σηψαιμία. Καρκίνο η γυναίκα δεν είχε. Ούτε χάπια δεν έπαιρνε. Η 69χρονη μου είχε πει όταν φύγω από τη ζωή να το ψάξεις. Να ψάξω δηλαδή από το τι έφυγε. Είχαν ακούσει τη Ρούλα να λέει στο νοσοκομείο ”πότε θα τα κακαρώσει γιατί θα αφήσει όλη την περιουσία σε εμάς”. Ρωτούσε τις νοσοκόμες πότε θα φύγει γιατί έχει να τους αφήσει πολλά», υποστήριξε η βοηθός της.

Στον αντίποδα, η οικογένεια Πισπιρίγκου διατείνεται πως η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καταστήσει πληρεξούσιό της τον Μάνο Δασκαλάκη, με τη Δήμητρα Πισπιρίγκου να διαβάζει στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής ένα απόσπασμά του λέγοντας πως η Εύη Κούτρα «διορίζει και καθιστά ειδικό της πληρεξούσιο πρόσωπο τον Εμμανουήλ Δασκαλάκη, ιδιωτικό υπάλληλο για να εισπράττει τη μηνιαία σύνταξη που δικαιούται, να την εκπροσωπεί για οποιαδήποτε υπόθεση σε οποιαδήποτε Δημόσια, Δημοτική, Δικαστική, Φορολογική ή άλλη Αρχή, να την εκπροσωπεί στην αρμόδια ΔΟΥ...»

Ιδιωτικός ερευνητής λέει ότι «δεν έχει έρθει η ώρα» για εκταφή της σπιτονοικοκυράς

Ιδιωτικός ερευνητής που του ανατέθηκε να αναλάβει την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη από την οικογένεια της νεκρής, τονίζει ότι «δεν έχει έρθει η ώρα» για εκταφή και πως «όντως ο τάφος είναι δικός της».

«Ο τάφος είναι δικός της»
  
Ειδικότερα, σχετικά με τις πληροφορίες για εκταφή της σορού δηλώνει, μιλώντας στο Open, ότι «αν το θεωρήσει σκόπιμο η εισαγγελική Αρχή, βεβαίως θα γίνει, αλλά ακόμα νομίζω ότι δεν πρέπει να έχει έρθει η ώρα για αυτό. Δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία. Εγώ τελείωσα χθες την έρευνά μου και διαπίστωσα ότι όντως είναι ο τάφος δικός της και έχει γίνει κανονική ταφή. Δεν έχει γίνει αποτέφρωση».

 Σύμφωνα με τον κ. Στρατή, οι συγγενείς έχουν ακούσει «πολλά πράγματα», ενώ πλέον ερευνάται εάν υπάρχουν λόγοι και ποιοι είναι αυτοί «για να υπάρχει εγκληματική ενέργεια, τι συμφέρον είχε ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τη σκοτώσει».

 Από σήμερα, ο ερευνητής θα αρχίσει να μελετά τα περιουσιακά της στοιχεία, την οικονομική της κατάσταση, αν υπάρχει διαθήκη και άλλα, «για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, τι έγινε εκεί».

 Μάλιστα, ο ιδιωτικός ερευνητής είπε πως η γυναίκα είχε κάνει πληρεξούσιο στο ζευγάρι «για τις τρέχουσες ανάγκες της γιατί δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί» και τόνισε ότι με τον θάνατό της «παύει να ισχύει το πληρεξούσιο και ό,τι είχε γίνει με αυτό ήταν πριν τον θάνατό της. Αυτά, βέβαια, θα τα ελέγξουμε».

 Έπειτα, διευκρίνισε ότι ο ίδιος θα εξετάσει «αν τα περιουσιακά στοιχεία είναι στη θέση τους, αν έγιναν μεταβιβάσεις, πότε έγιναν, αν έγιναν εν ζωή και με την υπογραφή της, δεν ξέρω τι θα βρω μπροστά μου». Όπως είπε, «μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να το έχει μεταβιβάσει (σ.σ. το σπίτι)».

 

Τέλος, ο κ. Στρατής υπογράμμισε, αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες η 69χρονη πέθανε, «Από ό,τι φαίνεται είναι φυσιολογικές, πέθανε στο νοσοκομείο. Δεν είχε κανείς πρόσβαση εκεί. Είχε προβλήματα υγείας» και πρόσθεσε ότι «ο ιατρικός φάκελος θα δείξει αν πέθανε από φυσιολογικά αίτια ή όχι»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις