Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Το Υπουργείο Πολιτισμού πορεύεται σε ολισθηρό δρόμο

Σία Αναγνωστοπούλου: Το Υπουργείο Πολιτι...

Η κ. Αναγνωστοπούλου κατέθεσε ερώτηση με την συνυπογραφή άλλων 43 βουλευτών, με θέμα "Κλιμάκιο της UNESCO αναλαμβάνει εποπτεία των εργασιών «ανάπλασης» στην Ακρόπολη"

Κοινοβουλευτική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς την Yπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατέθεσαν την Δευτέρα 4/4/2022, 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της Tομεάρχη Πολιτισμού και βουλευτή Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την πρόθεση της UNESCO να στείλει κλιμάκιο για την εποπτεία των εργασιών «ανάπλασης» στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών (31.3.2022), το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (World Heritage Centre) της UNESCO απαντώντας σε σχετικό ερώτημα διαπρεπών αρχαιολόγων, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά για τις γνωστές κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Ακρόπολη. Η UNESCO προτίθεται να στείλει το επόμενο διάστημα κλιμάκιο για τη διενέργεια αυτοψίας στα έργα της Ακρόπολης. Οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν τόσο από τις ίδιες τις παρεμβάσεις με τις ευλογίες της κ. Μενδώνη, όσο και από τη συστηματική της προσπάθεια να τις εμφανίσει ως σύμφωνες με τα όσα ορίζει η Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Υπουργείο Πολιτισμού πορεύεται σε ολισθηρό δρόμο. Η επιλογή της πολιτικής του ηγεσίας να μην απαντήσει δημόσια στις αποκαλύψεις αυτές, επιβεβαιώνει τη δυσανεξία της κ. Μενδώνη στις έννοιες της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να απαντήσει με επίσημο τρόπο και να κοινοποιήσει τα σχετικά έγγραφα που αφορούν αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα, αναφέρουν η κ. Αναγνωστοπούλου και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ .

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις