Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση είχαν μέλη της διοίκησης του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Συνάντηση είχαν μέλη της διοίκησης του Ε...

Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων αντάλλαξαν απόψεις για την εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας καθώς & για τον προγραμματισμό κοινών μελλοντικών δράσεων

Στο πλαίσιο των συνεργασιών με εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς και των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει και συμμετέχει το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), για την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της Δυτικής Ελλάδας και ευρύτερα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού Πάρκου, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΠΠ, καθηγητή Βασιλείου Λουκόπουλου και καθηγητή Βασιλείου Παπασωτηρόπουλου αντίστοιχα, με τους Αντιπροέδρους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), καθ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο, Αντιπρόεδρο Διοικητικών, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, και καθ. Κωνσταντίνο Καραμάνη, Αντιπρόεδρο Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης. Επίσης στη συνάντηση συμμετείχε και η Βίκυ Τομαρά Διευθύντρια Ανάπτυξης του ΕΠΠ.

Στη βάση της άριστης συνεργασίας που ήδη υφίσταται μεταξύ των δύο φορέων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμμετοχή του ΕΠΠ στη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν για τον 7ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» που διοργανώνεται από το ΕΑΠ, οι εκπρόσωποι των δύο φορέων αντάλλαξαν απόψεις για την εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας και για τον προγραμματισμό κοινών μελλοντικών δράσεων, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων ερευνητικών ιδεών και την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάληψη πρωτοβουλίας για την υλοποίηση κοινών δράσεων των δύο φορέων και την αξιοποίηση του δικτύου και της τεχνογνωσίας τους, το οποίο θα συμβάλλει θετικά στη διασύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας σε ολόκληρο το δυτικό άξονα της χώρας.

Από τη συνάντηση διαπιστώθηκε η σύμπλευση απόψεων, στόχων και προσδοκιών αμφότερων των φορέων και η πρόθεση ανάληψης πρωτοβουλιών από κοινού, ώστε να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της Δυτικής Ελλάδας στο χάρτη της καινοτομίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις