Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτσι οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Έτσι οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Μεθοδικότητα, αλλεπάλληλες αναλύσεις, γνώμες πολλών επιστημόνων, συλλογή στοιχείων κάτω από άκρα μυστικότητα και κινήσεις που παρά τα φώτα της δημοσιότητας παρέμειναν στο σκοτάδι συμπεριλαμβάνονται στα εργαλεία τα οποία χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών για «δέσουν» την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και να οδηγηθούμε στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι 50 ημέρες έρευνας 

Χρειάστηκαν 50 ολόκληρες ημέρες μέχρι να οδηγηθούμε στην κορυφή του παγόβουνου, όπως περιγράφουν οι ίδιες πηγές την υπόθεση του θανάτου της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας σε διάστημα 33 μηνών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε στις 19:20 της Τετάρτης το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μετά τη σύλληψή της από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για την δολοφονία της Τζωρτζίνας.

«Εμείς ποτέ δεν βασιζόμαστε στους ψιθύρους, αλλά στα στοιχεία. Τα στοιχεία βρέθηκαν και ακόμα και αν δεν ομολογήσει είναι αδιάσειστα. Πραγματικά, όμως, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Η έρευνά μας συνεχίζεται και για τους άλλους δύο θανάτους και αναμένουμε τα τελικά συμπεράσματα από πλευράς ιατροδικαστικής εξέτασης για να δούμε πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια», επισήμαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας που πέθανε στις 29 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού «μίλησαν». Στο παιδί την περασμένη Πέμπτη, 24 Μαρτίου, βρέθηκε ότι είχε χορηγηθεί η ουσία κεταμίνη, μία ουσία που δεν συμπεριλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή. Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ζήτησε περισσότερες εξετάσεις και έτσι δείγμα εστάλη στη Θεσσαλονίκη. Οι αναλύσεις στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του ΑΠΘ έδειξαν την ποσότητα που έλαβε το άτυχο κοριτσάκι και χθες το μεσημέρι σε συνδυασμό με τις καταθέσεις ειδικών η δικογραφία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κινήσεις που έγιναν ήταν ταχύτατες, βγήκε αμέσως το ένταλμα σύλληψης της 33χρονης σύγχρονης Μήδειας και έτσι οι αστυνομικοί μπόρεσαν να περάσουν στην επόμενη φάση διαλεύκανσης ενός θρίλερ οι προεκτάσεις του οποίου ακόμη δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί.

Τι είναι η κεταμίνη – Πώς σκότωσε την Τζωρτζίνα

Πηγές από το δικαστικό ρεπορτάζ τονίζουν ότι η δικογραφία για την δολοφονία της Τζωρτζίνας «είναι πολύ δεμένη. Δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης. Η μάνα σκότωσε το παιδί της, ό,τι και αν ισχυριστεί η ίδια». Ωστόσο, ο τρόπος ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί. Η συγκεκριμένη ουσία, όπως σημειώνουν ιατροδικαστικές πηγές είναι ένα αναισθητικό βραχείας δράσης. Η ποσότητα κεταμίνης που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο είναι περίπου 20 φορές περισσότερη από την κανονική δόση. «Δεν είναι μία ουσία που την λαμβάνει κανείς από το φαρμακείο, είναι ουσία που χρειάζεται συνταγή ιατρού. Πρόκειται για ψυχεδελικό φάρμακο, ναρκωτικό, που το έχουμε δει να δίνεται και ως ουσία για βιασμό», προσθέτουν οι ειδικοί.

Και συνεχίζουν: «Είναι, όμως, μία ουσία που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική. Μπορεί να την αγόρασε και από pet shop ή από το Διαδίκτυο. Το ζητούμενο είναι να δούμε πρώτον από πού και πώς την προμηθεύτηκε, δεύτερον εάν είχε βοήθεια, και ακολούθως πώς σκότωσε το παιδί. Την έβαλε ως σκόνη στο φαγητό ή στο νερό της, ενδοφλέβια ή με κάποιο πανί ως εισπνεόμενη ουσία;». Ως μέγιστος χρόνος πρόκλησης θανάτου από την ώρα λήψης της θανατηφόρας ποσότητας μέχρι την ώρα που η καρδιά σταματά να χτυπά ορίζονται με βάση τις ίδιες πληροφορίες τα 20 λεπτά και ως ελάχιστος χρόνος τα πέντε λεπτά.

Δεν πέθανε με τον ίδιο τρόπο η Μαλένα

Και ενώ από χθες η μάνα βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας και έως τώρα κρατά στάση πλήρους άρνησης το μεγάλο ερώτημα είναι εάν και πώς σκότωσε τα άλλα δύο της παιδιά. Η ίδια σήμερα θα περάσει το κατώφλι της Ευελπίδων όπου και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ωστόσο, σε λίγες ημέρες δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές της χώρας, ο νυν προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, και ο πρώην επικεφαλής της ίδιας Υπηρεσίας, Νίκος Καλογριάς, αναμένεται να ολοκληρώσουν το πόρισμά τους για τον θάνατο της Μαλένας, το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που «έσβησε» σε ηλικία 3,5 ετών τον Απρίλιο του 2019 στο νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού είναι «καθαρές». Δεν έχει βρεθεί καμία ουσία και πιο συγκεκριμένα δεν έχει βρεθεί ότι της είχε χορηγηθεί η ουσία κεταμίνη που εντοπίστηκε σε θανατηφόρα ποσότητα στο αίμα της Τζωρτζίνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις