Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Ευελπίδων σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου - Αμίλητη και χωρίς ομολογία όλη νύχτα στη ΓΑΔΑ

Στην Ευελπίδων σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκο...

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στην Ευελπίδων

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

H μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, τα οποία από το 2019 μέχρι και το 2022 έφυγαν από τη ζωή, θα οδηγηθεί-πιθανότατα-αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της και στη συνέχεια στην 18η ανακρίτρια Αθηνών από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί,εντός πέντε ημερών, αφού πρώτα λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος της. 

Σε κάθε περίπτωση, η δικογραφία σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι «δεμένη» και τα στοιχεία επαρκή σχετικά με την ποινική ευθύνη της μητέρας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Αυτό άλλωστε καταδεικνύεται και από την ταχύτητα με την οποία έδρασαν οι εισαγγελικές αρχές στην άσκηση της ποινικής δίωξης και την έκδοση του εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό πως η 33χρονη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου η 33χρονη κατηγορούμενη πλέον να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών ήρθε μετά  την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Το κοριτσάκι που έφυγε από τη ζωή στα τέλη Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπως προέκυψε είχε λάβει μεγάλες ποσότητες κεταμίνης  (6 mg ανά λίτρο αίματος), ουσίας που όπως κατέθεσαν οι θεράποντες ιατροί της δεν της είχαν χορηγήσει οι ίδιοι.

Για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές αυτό ήταν το στοιχείο «κλειδί» για να λύσουν την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας.

Κι αυτό καθώς η κεταμίνη είναι μία ουσία που  εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου και συνήθως χορηγείται στα ζώα και σε μικρές δόσεις σε ανθρώπους σε αντικαταθλιπτικά χάπια.

Συμπεραίνεται, λοιπόν, από τις αρμόδιες αρχές πως η μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που «έδειξαν» οι τοξικολογικές εξετάσεις θα μπορούσε να είχε προκαλέσει τον θάνατο της Τζωρτζίνας μέσα σε λιγότερα από 20 λεπτά, διάστημα που το 9χρονο κορίτσι βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου μόνο του με την μητέρα και χωρίς την παρουσία οποιοδήποτε άλλου.

Η συγκεκριμένη ουσία σύμφωνα μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς χορηγείται εισπνεόμενα και μέσα σε λίγα λεπτά προκαλεί αλλεργική αντίδραση, επηρεάζοντας όλα τα κέντρα της αναπνοής. Το αναπνευστικό σύστημα καταρρέει, οδηγώντας στο πνευμονικό οίδημα και στο θάνατο.

Ερώτημα ωστόσο αποτελεί για τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές το πως η μητέρα προμηθεύτηκε την επίμαχη ουσία η οποία και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού της.

Αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και συγκεκριμένα εάν η προμήθεια έγινε μέσω διαδικτύου, από κτηνιατροτικές αποθήκες ή ακόμα και από οποιοδήποτε άλλον θα μπορούσε να έχει στην κατοχή του κεταμίνη.

Την ίδια στιγμή, η βεντάλια των ερευνών ανοίγει προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και στους θανάτους των δύο άλλων κοριτσιών της 3χρονης Μαλένας το 2019 και της 6 μηνών Ίριδας το 2021 έπαιξε ρόλο η ίδια ουσία και ποιος ακριβώς είναι ο μηχανισμός θανάτου τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις