Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτό είναι το υπερσύγχρονο σκάφος που απέκτησε το λιμενικό της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Αυτό είναι το υπερσύγχρονο σκάφος που απ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Βρίσκεται στον παλαιό λιμένα από το περασμένο Σάββατο

Εχει μήκος 38 μέτρα και πλάτος 8 μέτρα, ανώτατη ταχύτητα πάνω από 35 κόμβους και αυτονομία 1.000 μιλίων. Ο λόγος για το νέο περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας το οποίο βρίσκεται ήδη στον παλιό λιμένα της. Οι διαδικασίες παράδοσης– παραλαβής ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα και ήδη στο κατάστρωμά του κυματίζει η γαλανόλευκη. Το υπερσύγχρονο πλωτό ανοικτής θαλάσσιας ΛΣ «930» αναμένεται να ενταχθεί στον στόλο του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας.

Το σκάφος κατέπλευσε το Σάββατο στο παλιό λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας ενώ πολλοί ήταν αυτοί που το φωτογράφιζαν.

Διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό, σύγχρονα μέσα επιτήρησης και αστυνόμευσης της θάλασσας, ενώ είναι χωρητικότητας 32 ατόμων (12μελες πλήρωμα και 20 επιβάτες / διασωθέντες).

Η υπογραφή της σύμβασης για την απόκτηση 4 ίδιων σκαφών έγινε το 2019 μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και της εταιρείας «CANTIERE NAVALE VITTORIA S.P.A.» η οποία εδρεύει στην Ιταλία. Το σκάφος και ο σχετικός εξοπλισμος που το συνοδεύει κοστίζουν 13.890.000 ευρώ. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αναμένεται να δοθεί και επίσημα στο σκάφος το όνομα «Σωτήριος Τατσάκης» στη μνήμη του αρχικελευστή του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος τον Δεκεμβρίο 2009, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις