Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρών στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης – Συνεχίζεται η δίκη για έναν βιασμό και δυο απόπειρες

Παρών στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης...

Σήμερα στην Ευελπίδων

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συνεχίζεται σήμερα (28.03.2022) η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφο του, ηθοποιό, το 2008, και μάλιστα δύο φορές και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο, το 2010 και το 2014.

Στην προηγούμενη, πρώτη, συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 18 Μαρτίου 2022 η δίκη διεκόπη για σήμερα 28 Μαρτίου 2022, μετά από αίτημα της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη για λόγους υγείας.


Πάντως, ο  συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης θα δώσει το παρών στο δικαστήριο.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα είναι παρών, χωρίς καροτσάκι, θα βαδίζει, θα στέκεται όρθιος στα πόδια του. Κάνω μία παράκληση στην ηγεσία της ΕΛΑΣ θα πρέπει να ανέβει στο χώρο που είναι το δικαστήριο με το ασανσέρ και να μην το πηγαίνουν γρήγορα» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος στην εκπομπή του Mega, «ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!», προσθέτοντας πως ο γνωστός ηθοποιός «θα δώσει το μεγάλο αγώνα για να αποδείξει την αθωότητα του, να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του και την ελευθερία του».

Στην περίπτωση που όντως ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανιστεί στο δικαστήριο τότε αυτή θα είναι η πρώτη φορά, οκτώ μήνες, μετά την προφυλάκιση του, που ο κατηγορούμενος για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο στη δικαστική αίθουσα με τις τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν στις δικαστικές αρχές.


Στη δικαστική αίθουσα το «παρών» αναμένεται να δώσουν άλλες γνωστοί ηθοποιοί μεταξύ των οποίων και η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη οι οποίες και άνοιξαν τον «χορό» των καταγγελιών στο Σ.Ε.Η. σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για αδικήματα τα οποία αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα οποία ωστόσο έχουν παραγραφεί.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν κληθεί από το δικαστήριο βρίσκεται και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας όπως και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου.

Το χρονικό της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη
Η έρευνα των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών για τον πρωταγωνιστή του θεάτρου και της τηλεόρασης άρχισε τους πρώτους μήνες του 2021 βάση των στοιχείων που προσκομίστηκαν στη Δικαιοσύνη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο των καταγγελιών για το ελληνικό #metoo.

Μετά από ενδελεχή έρευνα ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος αξιολογώντας τόσα τα όσα κατέθεσαν ενώπιον του οι τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν αλλά και πρόσωπα που επιβεβαίωσαν τα όσα υποστήριξαν αλλά και τις εξηγήσεις που έδωσε ο ηθοποιός με την ιδιότητα του υπόπτου, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η πρώτη καταγγέλλουσα κατέθεσε πως το 2008 πήγε στο θέατρο ΗΒΗ στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Το θέατρο ήταν άδειο. Ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της. Η ίδια γυναίκα κατήγγειλε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δύο μήνες μετά την βίασε και πάλι.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010. Είχε πάει στο θέατρο Μουσούρη. Ενώ βρισκόταν στο καμαρίνι του ηθοποιού για να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία εκείνος, όπως λέει, της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη αντιστάθηκε, πάλεψαν για αρκετή ώρα και τελικά η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει. Στην κατάθεσή της περιέγραψε: «Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε». Τότε εκείνος μου απάντησε «μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

Η τρίτη γυναίκα κατέθεσε πως μετά από συνάντηση με τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν ρόλο, ο ηθοποιός προσφέρθηκε με το αυτοκίνητό του να την πάει στο σπίτι της. Την οδήγησε όμως σε ένα απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας:  «Άντε από δω, που θες να σου δώσω και ρόλο», είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή της.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανάκριση. Ο Πέτρος Φιλιππίδης υπό άκρα μυστικότητα κλήθηκε σε απολογία και στις 27 Ιουλίου 2021 προφυλακίστηκε.

Οι ισχυρισμοί του ότι είναι κατηγορηματικά αθώος και δεν έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα σεξουαλικής φύσης σε βάρος των γυναικών, δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές.

Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων οι οποίοι αναμένεται και να αποφασίσουν επί της ενοχής ή όχι του γνωστού ηθοποιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις