Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα ιστολογικά ευρήματα για τη Τζωρτζίνα και οι «εξωγενείς παράγοντες»

Πάτρα: Τα ιστολογικά ευρήματα για τη Τζω...

O παθολογοανατόμος κατά την ιστολογική εξέταση εντόπισε ευρήματα που χρήζουν περαιτέρω αξιολόγησης και ερμηνείας από τον ιατροδικαστή

Στα χέρια του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη βρίσκονται από σήμερα το πρωί τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων στα όργανα της 9χρονης Τζωρτζίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

 Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα που απεβίωσε στο διάστημα από το 2019 μέχρι σήμερα κάτω από συνθήκες που έχει αναλάβει να διαλευκάνει το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα ακριβή συμπεράσματα των ιστολογικών εξετάσεων έχουν τεθεί υπόψη του κ. Μπουζιάνη, ο οποίος έχει αναλάβει να συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση όπως και του επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παθολογοανατόμος κατά την ιστολογική εξέταση εντόπισε ευρήματα που χρήζουν περαιτέρω αξιολόγησης και ερμηνείας από τον ιατροδικαστή.

 Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης διευκρινίζουν ότι δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή, που πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, τα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 9χρονης οφείλεται σε «εξωγενείς παράγοντες».

Σε εκκρεμότητα πάντως παραμένουν οι τοξικολογικές εξετάσεις για το ενδεχόμενο αλλοιώσεων σε ζωτικά όργανα του άτυχου κοριτσιού να οφείλονται σε «τοξικούς παράγοντες» δηλαδή τη λήψη κάποιας φαρμακευτικής ή άλλης ουσίας.

Ενημέρωση για τα παραπάνω λαμβάνουν και οι επικεφαλής αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας.

Στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών οι ιατρικοί φάκελοι των τριών παιδιών
Στα χέρια του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών εξάλλου βρίσκονται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα οι ιατρικοί φάκελοι των τριών παιδιών της οικογένειας.

 Πρόκειται για την 3,5 ετών Μαλένα, που άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Απριλίου 2019 στην Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα» του «Αγλαΐα Κυριακού», τη μόλις 6 μηνών Ιριδα, που μεταφέρθηκε την 21η Μαρτίου 2021 νεκρή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας, και την 9χρονη Τζωρτζίνα, που κατέληξε στα τέλη Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία της Πάτρας οι αστυνομικοί προχωρούν σε αναψηλάφηση των τριών υποθέσεων, ενώ η Δίωξη Ανθρωποκτονιών έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις από τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων που κλήθηκαν να διαχειριστούν τα συμβάντα.

Πρόκειται συνολικά για τέσσερα νοσοκομεία, καθώς, πλην του Καραμανδάνειου και του «Αγλαΐα Κυριακού», η 9χρονη κόρη της οικογένειας, Τζωρτζίνα, που απεβίωσε στις αρχές του τρέχοντος έτους, είχε μεταφερθεί για εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου αλλά και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα, οι γιατροί και νοσηλευτές των δύο νοσοκομείων της Πάτρας δεν έχουν ακόμα κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Εχουν όμως εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα αποστείλει τους πλήρεις ιατρικούς φακέλους στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Αντιθέτως, οι αστυνομικοί του τμήματος έχουν ήδη από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας αρχίσει να λαμβάνουν καταθέσεις από το προσωπικό των δύο νοσοκομείων της Αττικής, στα οποία νοσηλεύθηκαν η Μαλένα και η Τζωρτζίνα, πριν καταλήξουν μυστηριωδώς.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις