Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision: Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra είναι το μεγάλο φαβορί

Eurovision: Το ουκρανικό συγκρότημα Kalu...

Τα μέλη του βοηθούν τη χώρα τους στον πόλεμο

Το να κατακτήσει κάποιος καλλιτέχνης την κορυφή της κατάταξης στην Eurovision αποτελεί όνειρο για πολλούς, όμως για το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra η λάμψη του περίφημου μουσικού διαγωνισμού βρίσκεται πλέον μακριά.

Από τη δυτική Ουκρανία, ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ αντήλλαξε τη σκηνή για να ηγηθεί μια 20μελούς ομάδας εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Ένα από τα μέλη του συγκροτήματός του υπηρετεί στις μονάδες άμυνας στο πεδίο.

Σήμερα, ο ιστότοπος στοιχημάτων Oddschecker ανέδειξε το συγκρότημα ως φαβορί για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό, όμως ο Πσιουκ δεν είναι έτοιμος να γιορτάσει για αυτό.

«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο», είπε ο ίδιος στο Reuters.

«Εκείνη βρίσκεται σε ένα καταφύγιο, ενώ εγώ είμαι εδώ και οι σειρήνες ηχούν συνεχώς».

Όπως εξήγησε, η σύντροφός του φτιάχνει βόμβες μολότοφ στο πλαίσιο των αμυντικών προσπαθειών.

 Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν χωριστά πρόβες, όμως σχεδιάζουν να συναντηθούν σύντομα στο Λβιβ για να παίξουν το τραγούδι τους, το “Stefania”, το οποίο, σύμφωνα με τον Πσιουκ, έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στην Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια», τόνισε.

Ο τελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας, στις 14 Μαΐου.

Για τον Πσιουκ, η συμμετοχή του συγκροτήματός του στον διαγωνισμό αποτελεί μια ευκαιρία για αφύπνιση.

«Εάν νομίζεις ότι δεν θα συμβεί αυτό στη χώρα σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Κι εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα μας συμβεί. Για αυτό ακριβώς ας το σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα», σημείωσε.

«Θέλουμε η ειρήνη να επικρατήσει εντέλει στην Ουκρανία».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight