Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε πόσα περιστατικά έσπευσε το ΕΚΑΒ το τριήμερο- Τι λέει στο thebest.gr η Γκέλυ Κανελλοπούλου

Σε πόσα περιστατικά έσπευσε το ΕΚΑΒ το τ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η πόλη γέμισε καρναβαλιστές...

Έτοιμο να βοηθήσει όποιον το χρειαζόταν ήταν το ΕΚΑΒ το τριήμερο του καρναβαλιού στην Πάτρα. Οι επισκέπτες ήταν χιλιάδες και το κέφι ξεχείλιζε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τις λιποθυμίες, τα περιστατικά μέθης και τους τραυματισμούς να μην λείπουν.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας- Δυτ. Ελλάδας, Γκέλυ Κανελλοπούλου «υπήρξε αυξημένη κίνηση, ήρθε αρκετός κόσμος στην Πάτρα ενώ χρειάστηκε η συνδρομή μας σε αρκετά περιστατικά. Το Σάββατο ήταν πιο πεσμένη η κίνηση λόγω καιρού ίσως, αλλά είχαμε εκτός από περιστατικά μέθης, μικροτραυματισμών και λιποθυμιών και αρκετά επείγοντα. Αυτά δεν μένουν στην άκρη ποτέ λόγω Καρναβαλιού, πρέπει να ανταποκριθούμε και σε αυτά. Ήταν ένα απαιτητικό τριήμερο, αν σκεφτούμε ότι μόνο για την πόλη της Πάτρας χρειάστηκε να ανταποκριθούμε σε 100-120 περιστατικά ημερησίως. Η παρέμβαση της μηχανής το απόγευμα της Κυριακής όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ήταν σημαντική και καθοριστική. Μπορούσε να περάσει μέσα από την κίνηση κι έτσι ανταποκριθήκαμε στα περιστατικά.

Στους καρναβαλιστές, είχαμε 22 περιστατικά την Παρασκευή, 35 το Σάββατο, 41 την Κυριακή. Τα επείγοντα ήταν 43 την Παρασκευή, 37 το Σάββατο και 57 την Κυριακή.  Μεταξύ αυτών ο σοβαρός τραυματισμός του 6χρονου παιδιού που έπεσε από μπαλκόνι. Έπρεπε να ανταποκριθούμε σε διάφορα περιστατικά και θεωρώ ότι το κάναμε με ετοιμότητα και επάρκεια. Είχαμε αυξήσει και τον αριθμό των ασθενοφόρων. Να σημειώσουμε ότι ο covid δεν έχει τελειώσει, έχουμε και αυτά τα περιστατικά που απαιτούν και ειδικό χειρισμό».

«Παρά τις δυσκολίες όμως, πήγαμε καλά και αντικειμενικά είχαμε χρονιές με περισσότερα περιστατικά μέθης, τραυματισμών και λιποθυμιών. Θέλω να πιστεύω ότι μάθε χρόνο θα πηγαίνουμε καλύτερα σε αυτό το κομμάτι» καταλήγει η κα Κανελλοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις