Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέτρος Ψωμάς στο thebest: 5 ψηφίσματα για τον πόλεμο, 1,5 ώρα συζήτηση για αυτά και μετά η Πάτρα

Πέτρος Ψωμάς στο thebest: 5 ψηφίσματα γι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο επικεφαλής του σπιράλ για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Διαμαρτυρόμενο αποχώρησε το «σπιράλ» από το χθεσινό δημοτικό Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καθώς οι αιρετοί της πόλης έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ καταθέτοντας πέντε διαφορετικά ψηφίσματα για τον πόλεμο της Ουκρανίας (!) με τον προϋπολογισμό να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και τη συζήτηση επί των διεθνών θεμάτων να διαρκεί πάνω από 1,5 ώρα!

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Ψωμάς, «πάγια τακτική είναι να γίνονται, μετά τη συνεδρίαση, ερωτήσεις προς το δήμαρχο. Πρόκειται για ερωτήσεις που αφορούν τα θέματα της πόλης. Μετά από αυτές, έρχονται τα ψηφίσματα. Χθες αποφασίστηκε τα ψηφίσματα να έρθουν πριν τις ερωτήσεις.

Είχαμε λοιπόν μία αλλαγή τακτικής από το προεδρείο το οποίο υποστηρίχθηκε σε αυτό και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ως παράταξη φεύγουμε πάντα όταν συζητιούνται τα ψηφίσματα γιατί θεωρούμε ότι είναι άσχετα με τη λειτουργία της πόλης και θεωρούμε ότι δεν έχουν και καμία ισχύ. Χθες λοιπόν φύγαμε διαμαρτυρόμενοι, και μάθαμε ότι επί μιάμιση ώρα συζητούσαν για τον πόλεμο. Πέντε διαφορετικές παρατάξεις κατέθεσαν πέντε ψηφίσματα.

Ο λόγος που διαμαρτυρόμαστε είναι ότι αυτά τα θέματα δεν είναι αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου. Αναρωτιέμαι, οι ψηφοφόροι που ψήφισαν κάθε παράταξη, δεν το έκαναν γιατί ενέκριναν το πρόγραμμα, τις προτάσεις της και το όραμα της για την Πάτρα;  Οι επικεφαλής των παρατάξεων που χθες κατέθεσαν ψηφίσματα, έχουν τη σύμφωνη γνώμη των ψηφοφόρων τους για το ποια πρέπει να είναι η στάση της Ελλάδας και της πόλης στο πόλεμο; Η χθεσινή συμπεριφορά αποτελεί ευθεία ομολογία ότι πρόκειται για αυστηρά κομματικές παρατάξεις.

Το σπιράλ φαίνεται είναι η μόνη υπερκομματική παράταξη, ανεξάρτητη από κομματικές γραμμές ιδεολογίες  και πολιτικές πεποιθήσεις. Ασχολείται αποκλειστικά με την Πάτρα  και υπάρχει γιατί έχει όραμα για την πόλη, προτάσεις, πρόγραμμα, ιδέες. Μας θίγει το γεγονός ότι χθες το δημοτικό συμβούλιο μιλούσε περισσότερο για τον πόλεμο παρά για τον προϋπολογισμό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις