Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο, δεκάδες οι νεκροί- Φήμες ότι θα χτυπηθεί η Αγία Σοφία στο Κίεβο - LIVE

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο,...

Έκτη μέρα εχθροπραξιών στην Ουκρανία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για τέταρτη ημέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τη Μόσχα να έχει ξεκινήσει γενικευμένες σφοδρές επιθέσεις για την κατάληψη του Κιέβου, την ώρα που ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός περιλαμβάνει δεκάδες αμάχους νεκρούς, μεταξύ των οποίων και 10 Έλληνες ομογενείς. Σύσσωμη η Δύση προσπαθεί να θέσει στο περιθώριο τη Ρωσία, καθώς Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Καναδάς έθεσαν εκτός διατραπεζικών συναλλαγών (σύστημα SWIFT) ρωσικές τράπεζες σε μια προσπάθεια να πιέσουν ασφυκτικά τη ρωσική οικονομία, ενώ η Γερμανία έδωσε άδεια για μεταφορά όπλων στην Ουκρανία, προς ενίσχυση των δυνάμεων που αντιστέκονται στη ρωσική εισβολή.

Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram, διακρίνεται ένα μεγάλο πύρινο μανιτάρι μετά την έκρηξη.

Το Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σαφές για την ώρα πόσο σημαντικός ήταν ο συγκεκριμένος αγωγός και κατά πόσο η έκρηξη θα μπορούσε να διαταράξει τη μεταφορά φυσικού αερίου σε άλλες περιοχές εκτός της πόλης ή της χώρας.

Διυλιστήριο παραδόθηκε στις φλόγες

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα την πόλη Βασίλκιβ, στα νοτιοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα ένα διυλιστήριο να παραδοθεί στις φλόγες, ανέφερε η δήμαρχος της πόλης σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

«Ο εχθρός θέλει να καταστρέψει τα πάντα εδώ γύρω», ανέφερε η δήμαρχος του Βασίλκιβ, η Νατάλια Μπαλασίνοβιτς.

Φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τεράστιες φλόγες να υψώνονται στον ουρανό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρά τη συνεχιζόμενη επίθεση, η Ουκρανία εξακολουθεί να προμηθεύει με ρωσικό φυσικό αέριο την Ευρώπη.

«Ρωσικά πυρά πυροβολικού έπληξαν το παιδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο Okhmadyt του Κιέβου, σκοτώνοντας ένα παιδί και τραυματίζοντας δύο, μαζί με δύο ενήλικες, μετέδωσε το TSN.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι χτυπήθηκαν σπίτια το πρωί της Κυριακής και ότι πέφτουν ρώσοι αλεξιπτωτιστές στο Κίεβο, δίνοντας την αίσθηση ότι επίκειται γενική επίθεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις