Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: Φήμες για φυγάδευση του Ζελένσκι- "Ίσως είναι η τελευταία φορά μου με βλέπετε ζωντανό"

Ουκρανία: Φήμες για φυγάδευση του Ζελένσ...

Φήμες αναφέρουν ότι απογειώθηκε αεροσκάφος το οποίο μετέφερε εκτός Ουκρανίας τον Ζελένσκι, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στο Κίεβο

«Εγκατέλειψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Κίεβο;». Αυτή η ερώτηση κυκλοφορεί από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, με πολλούς να αναρωτιούνται για την τύχη του προέδρου της Ουκρανίας, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στη χώρα του, ενώ ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέσυρε το αρχικό «ναι» στο αίτημά του για συνομιλίες και διαπραγματεύσεις, λέγοντας πως δεν επιθυμεί "καμία συμφωνία με ναρκομανείς και νεοναζί".

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria-Novosti, μετά από «αναφορές» ότι ο Ουκρανός πρόεδρος δεν επικοινώνησε – όπως είχε προγραμματιστεί – με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, ένα αεροσκάφος απογειώθηκε από αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο, μολονότι έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις πάνω από την Ουκρανία.

Φήμες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος ενδεχομένως να μεταφέρει εκτός Ουκρανίας τον Ζελένσκι, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στο Κίεβο και οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κυβερνητικά κτίρια στην καρδιά της πρωτεύουσας.

 

Γιατί δεν συνομίλησε με τον Ντράγκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος, ωστόσο, είχε ήδη αντιδράσει με ενόχληση στις αιχμές Ντράγκι, για την αδυναμία επικοινωνίας μαζί του.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού,  Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ανέφερε ότι «ψάχνω να του μιλήσω, αλλά δεν απαντά στο τηλέφωνο», προκάλεσε την αιχμηρή αντίδραση του Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, με ειρωνική διάθεση, έγραψε στο twitter πως την επόμενη φορά θα… προγραμματίσει τον πόλεμο, ώστε να μπορέσει να μιλήσει με τον Μάριο Ντράγκι.

 

Η απάντηση του Ζελένσκι

«Σήμερα στις 10:30 στις εισόδους στις πόλεις Τσερνίχιβ, Χοστόμελ και Μελιτόπολη σημειώθηκαν σφοδρές μάχες. Άνθρωποι πέθαναν. Την επόμενη φορά, θα προσπαθήσω να αλλάξω το πρόγραμμα του πολέμου για να μιλήσω με τον Μάριο Ντράγκι μια συγκεκριμένη ώρα. Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία συνεχίζει να αγωνίζεται για τον λαό της» απάντησε, φανερά ενοχλημένος ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις