Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Fake η "έκθεση" για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας- Η επίσημη διάψευση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας

Fake η "έκθεση" για τα αίτια θ...

Ο αρμόδιος για την ιατροδικαστική έρευνα στην υπόθεση, Σωτήρης Μπουζιάνης, διαψεύδει πως έχουν εντοπιστεί ευρήματα που δείχνουν εγκληματική ενέργεια

Νεότερο: 20.40 Πριν από λίγο έφτασε και η επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από την Κεντρική Ιατροδικατική Υπηρεσία. Αναφέρει συγκεκριμένα:  “Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.

Αθήνα 21/2/2022

Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Γ Καρακούκης Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ”

 

Οι υπεύθυνοι κύκλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών καθώς και πρώην ιατροδικαστές οι οποίοι εμπλέκονται ως τεχνικοί σύμβουλοι στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα σχολιάζοντας πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr με τίτλο «Σοκ: Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας - Εισέπνευσε τοξικό αέριο»  διαψεύδουν την όποια συσχέτιση των αιτίων θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας με δήθεν ιατροδικαστικά ευρήματα.

Μάλιστα, ο αρμόδιος για την ιατροδικαστική έρευνα στην υπόθεση αυτή, ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, διαψεύδει  πως έχουν εντοπιστεί τέτοια ευρήματα κατά τη μέχρι τώρα ιατροδικαστική έρευνα. Τις χαρακτηρίζει δε «ψευδείς ειδήσεις» ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, εξηγεί στη zougla  πως ποτέ δεν έχει φτάσει στα χέρια του φάκελος με τέτοιου είδους ευρήματα όπως αυτά που επικαλείται το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

Ο πατέρας των τριών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στο thebest δήλωσε πως το δημοσίευμα αυτό είναι «fake» και πως προτίθεται να κινηθεί νομικά. Από την πρώτη στιγμή ο Μάνος Δασκαλάκης μιλώντας στο thebest.gr έκανε λόγο για ψευδή διαρροή όπως και οι δικηγόροι της οικογένειας Γιάννης Κόττας και Δημήτρης Καράμπελας.

Επί της ουσίας. Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος επικαλείται ιατροδικαστική έρευνα η οποία διενεργήθηκε πριν από πολύ καιρό και την πρώτη στιγμή μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με το εύρημα, το παιδί πέθανε από εισπνοή τοξικού ή δηλητηριώδους αερίου και μάλιστα φέρει αλλοιώσεις στη μύτη από την εισπνοή αυτή. Κατά τους ιατροδικαστές, η παραπομπή σε ένα τέτοιο εύρημα αποτελεί επιστημονική ακροβασία η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με επιστημονικά δεδομένα. Επίσης, ο ιατροδικαστής κ. Μπουζιάνης αφήνει να εννοηθεί πως εάν υπήρχε ένα τέτοιο εύρημα θα το γνώριζε ο ίδιος γιατί είχε εμπλακεί αρμοδίως σε αυτή την ιατροδικαστική εξέταση.

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή την αναφορά περί τοξικού ή δηλητηριώδους αερίου το οποίο να επιβεβαιώνεται από πραγματικά στοιχεία αλλά και να εξηγείται από επιστημονικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις