Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλοίο-Κέρκυρα: Συγκλονίζει Ηλείος που έζησε τον εφιάλτη- "Καλό είναι να μην θυμάμαι τις εικόνες που αντίκρισα!"- ΒΙΝΤΕΟ

Πλοίο-Κέρκυρα: Συγκλονίζει Ηλείος που έζ...

Συγκλονίζει η μαρτυρία του μέλους του πληρώματος Αλέξη Σκρέπα από τη Μανωλάδα στην ORT

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι 237 επιβάτες  και τα 51 μέλη του πληρώματος του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia που έπλεε υπό σημαία Ιταλίας, όταν τα ξημερώματα της Παρασκευής, ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ νούμερο τρία, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, ανοικτά της Κέρκυρας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι.

Ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος, και ένας Ηλείος, ο Αλέξης Σκρέπας από την Μανωλάδα που μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ και την Πέλυ Μπεβούδα, περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε εκείνος και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες.

Τα όσα περιγράφει είναι συγκλονιστικά και χαρακτηριστικά της πύρινης «κόλασης» που βίωσαν οι επιβάτες του «Εuroferry Οlympia».

«Αυτό που βιώσαμε δεν περιγράφεται, είχαμε πολύ λίγα λεπτά να αντιδράσουμε. Είχαμε τελειώσει την βάρδια μας και ξεκουραζόμασταν στις καμπίνες μας όταν ξαφνικά μας ειδοποίησαν ότι υπάρχει φωτιά στο γκαράζ 3. Κατεβήκαμε στην ρεσεψιόν και μετά πήγαμε στους σταθμούς συγκεντρώσεως. Εκκενώσαμε τις καμπίνες και στους κοινόχρηστους χώρους και με εντολή του Πλοιάρχου μπήκαμε στις σωσίβιες λέμβους όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Καλό θα ήταν να μην θυμάμαι τις εικόνες που αντίκρισα, αλλά ακόμα είναι νωπές. Ο κόσμος ήταν πανικόβλητος, οδηγοί και παιδιά έκλαιγαν, γυναίκες ούρλιαζαν και ο καπνός ήδη είχε μπει μέσα στο πλοίο. Το ευχάριστο ήταν ότι προλάβαμε και τους βγάλαμε άμεσα. Οριακά προλάβαμε να πέσουμε στην θάλασσα. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει, νομίζω ότι είναι σαν ψέμα, σαν παραμύθι», δήλωσε ο κ. Σκρέπας.

Πηγή: PatrisNews - ORT

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις