Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

O Nίκος Γερασιμόπουλος εκθέτει στο Συνεδριακό με συμβολικές τιμές για το «Αλμα Ζωής»

O Nίκος Γερασιμόπουλος εκθέτει στο Συνεδ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Συνιδιοκτήτης της αίθουσας τέχνης Παλίσσανδρος, κορνιζοποιός και εικαστικός εκφράζει με τα έργα του τη λατρεία του στις γυναίκες

Διεξάγεται για 13η χρονιά το Πανελλήνιο Ενδοκρινολογικό Συνέδριο «Ενδόραμα» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου με εμπνευστές τον ομότιμο καθηγητή Παθολογίας Απόστολο Βαγενάκη, τον ομότιμο καθηγητή Ενδοκρινολογίας Κώστα Μάρκου και τον καθηγητή ενδοκρινολογίας Νεοκλή Γεωργόπουλο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα λειτουργήσει Παρασκευή και Σάββατο 18-19/2 έκθεση ζωγραφικής με φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς ο συμπολίτης εικαστικός Νίκος Γερασιμόπουλος θα παρουσιάσει έργα του με συμβολικές τιμές για να ενισχυθεί το «Αλμα Ζωής». Πρόκειται για πίνακες με γυναικείες φιγούρες, που παραπέμπουν σε αφαιρετικές σύγχρονες γκέισες. Ένα μοτίβο που έχει συνδεθεί με τον αυτοδίδακτο δημιουργό που είναι συνιδιοκτήτης της αίθουσας τέχνης Παλίσσανδρος, γνωστός κορνιζοποιός και καρναβαλιστής. Όπως αναφέρει η έκθεση είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που λατρεύει:

« Γυναίκες... Μητέρες, αδελφές, θυγατέρες, φίλες, σύντροφοι. Όλοι στη ζωή μας περιβαλλόμαστε από γυναίκες. Τις μητέρες μας, τις αδελφές μας, τις θυγατέρες μας, τις φίλες μας, τις συντρόφους μας. Γυναίκες... αυτές οι θαυμαστές υπάρξεις. Άλλοτε θαυμαστές, άλλοτε πολύπλοκες. Όπως η ζωή. Οι Γυναίκες είναι η ίδια η ζωή. Σε όλες τις πτυχές της. Γυναικείο σώμα. Θαυμαστό και πολύπλοκο επίσης. Αναλογιζόμενος τις γυναίκες που περιβάλλουν και τη δική μου ζωή προσπάθησα να κατανοήσω αυτά τα πλάσματα τα οποία αγαπώ. Μητέρα και αδελφή... Γυναικείο στήθος. Ζωογόνο. Θηλασμός - Αρχέγονο ένστικτο. Το στήθος της μητέρας που θήλασα. Το στήθος της αδελφής που έκλαψα πάνω του όταν χρειάστηκε. Όμως η ζωή -ευτυχώς- προχωρά. Άλλοτε προς τα πάνω και άλλοτε προς τα κάτω. Γι' αυτό αποφάσισα να κάνω το άλμα προς το Άλμα Ζωής συμβάλλοντας με τις μικρές μου δυνάμεις αλλά από μεγάλη αγάπη ορμώμενος. Γυναίκες... Μητέρες, αδελφές, θυγατέρες, φίλες, σύντροφοι. ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View